Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Društvo upokojencev Vojnik

Čas beži in paziti moramo, da nas ne prehiti. To lahko naredimo tako, da si vzamemo čas in si poiščemo družbo, v kateri se bomo prijetno počutili. Domačih in sosedov smo že nevajeni, kot se temu reče, rabimo pa drugačno družbo, to pa je druženje s prijatelji in znanci. Prijatelje in znance pa bomo zagotovo srečali, če smo v družbi z upokojenci.

V tem letu smo se že kar nekajkrat srečali, zadnje takšno srečanje je bilo, ko smo bili na enodnevnem izletu v Monoštru, ki je središče Porabskih Slovencev na Madžarskem. Kako je bilo, bodo povedali tisti, ki so bili na izletu. Škoda je le, da nas ni bilo več kot za en avtobus. Toda še bo prilik za druženje in upam, da jih boste izkoristili in se nam pridružili. Ko bomo prebirali naše »Ogledalo«, bo za nami tudi izlet na Koroško in vožnja s splavarji po Dravi. V naši družbi je bilo vedno lepo, vsak, če je le hotel, si je našel sogovornika in prijatelja, družbi katerega se je imel lepo imel. Čeravno smo v času krize, se moramo zavedati, da je druženje veliko več vredno od denarja, saj nam daje moč in nas napolni z novo energijo, ko je še kako potrebujemo, da z njo premagamo težave, ki nas tarejo. Ne zapirajmo se v sebe in pojdimo med ljudi – prijatelje in znance –, da si naberimo nove pozitivne energije, da bomo lažje in bolj veselo preživljali jesen življenja in vsaj za nekaj trenutkov pozabili na vsakodnevne tegobe, ki nas spremljajo. Zavedati se moramo, da tudi bolečino in bolezen lažje prenašamo, ko smo v družbi, s katero se veselimo in pričakujemo boljši jutri, in ne pozabimo, da sta dobra volja in smeh pol zdravja. Pridite in z nami nazdravite za boljši jutri. Če ne boste poizkusili, ne boste ugotovili, da je tudi druženje zdravilo. Nasvidenje!

 

V našem društvu se skozi vso leto marsikaj prijetnega dogaja. V septembru bo zadnji izlet, romanje na Brezje, v oktobru je naša »veselica« pod šotorom na igrišču v Vojniku, sledita še martinovanje in novoletni zaključek leta. Še bo veselo, ne bodite slabe volje, pridružite se nam in videli boste, da nam bo skupaj uspelo!

 

Še vedno vabim tiste upokojenke in upokojence, ki se nam še niste pridružili, da to storite in se včlanite v naše društvo, saj lahko tako postanete tudi aktivni in svoj prosti čas preživite v naših sekcijah, npr. pri strelcih, kegljačih, pevcih ali pohodnikih. Ob koncu vam vsem želim vesele in prijetne poletne dni in nasvidenje na izletu, druženju ali v sodelovanju v sekcijah našega društva.

 

Predsednik DU: Ivan Robačer

Oglejte si tudi