Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Delovanje in načrti Društva upokojencev Vojnik

Minulo leto je članom Društva upokojencev Vojnik minilo v pestrem dogajanju na vseh področjih delovanja. Največjo pozornost smo namenili ohranjanju gmotnega položaja upokojencev, promociji medgeneracijskega sodelovanja in pozitivnega odnosa do staranja, humanitarni dejavnosti, prepoznavanju ekonomskega, psihičnega in fizičnega nasilja nad starejšimi.
V slednjem je najbolj prepoznavno uresničevanje evropskega projekta »Starejši za starejše«, ki ga pri nas vodi gospa Ivanka Plešnik, in smo mu v društvu namenili veliko časa, kar preprosteje pomeni, da so naši člani – prostovoljci skozi celo leto obiskovali starejše nad 69 let. Z njimi so se pogovarjali, jih anketirali ter pomagali reševati nastale težave na način, ki je bil za vsak posamezen primer najboljši. Sodelovanje z drugimi društvi v občini in izven nje je lani dobilo nov zamah. Pri tem nas zelo veseli, da smo se zelo zbližali in poglobili sodelovanje z Vinogradniško-vinarskim društvom Vojnik, drugimi društvi upokojencev ter s Strelskim društvom bratov Dobrotinškov Vojnik.

Kulturno področje je v društvu najbolj zaznamovalo delovanje mešanega komornega pevskega zbora, ki je v preteklem letu imel številne uspešne nastope, ki so sad mnogih pevskih vaj, prizadevanj vseh članov zbora, s predsednico zbora gospo Ivanko Koprivnik in pevovodjo gospodično Katjo Klinc na čelu. Brez športne dejavnosti v društvu ne gre. Strelci z zračno in malokalibrsko puško, kegljači in pikadisti so naše vitrine obogatili z novimi pokali na številnih tekmovanjih. Da je vse potekalo, kot mora, sta poskrbela predsednik strelske sekcije gospod Franci Kuzman in predsednik kegljaške sekcije gospod Viki Žgajner.

Druženje in izletništvo je naša zvezda stalnica. Bili smo na številnih druženjih in izletih po domovini in izven nje. Zmeraj nam je bilo lepo. Zato so poskrbele lepota in zanimivosti obiskanih krajev in neizmerna dobra volja. Da je vse »štimalo«, je poskrbela neutrudna organizatorka izletov in druženj, ki je vedno dobre volje, gospa Tatjana Ravnjak. V stalnem programu sta bili tudi dve letovanji, eno v spomladanskem in drugo v jesenskem terminu, v hotelu Delfin v Izoli, za katera je skrbela kar tajnica našega društva, gospa Hedvika Trobiš.

V tem letu načrtujemo, da bomo poleg že naštetih dejavnosti, ki jih bomo letos v malo drugačni obliki in okolici spet ponovili, dodali nekaj novih. Med te spada predvsem pridobitev statusa humanitarne organizacije, ki bo zelo zahteven projekt, nadalje bo enkrat na mesec organiziran pohod na enega izmed bližnjih gričev in planinskih postojank ter organiziranje brezplačne redne telesne vadbe. Za pohode in telesno vadbo bo skrbela gospa Štefka Naglič. Na letošnjem Božičnem Vojniku načrtujemo udeležbo z lastno stojnico.

V tem letu imamo v načrtu še obnovo nekaterih delov nepremičnega premoženja, za kar imamo zagotovljenih že nekaj finančnih sredstev.


Če ste upokojenec in vas zanima, katera od naštetih dejavnosti, vas vabimo, da postanete član. To storite tako, da pokličete prijatelja ali znanca, ki je član, nas pokličite po telefonu ali nam pišete na e-naslov. Za drugo poskrbimo mi.
 
Tekst: Marijan Kajzba
Foto: Lea Sreš, Marijan Kajzba

Oglejte si tudi