Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Cvetlični sejem na Frankolovem

Bršljanke, fuksije, vodenke, pelargonije,  pisano zelenje in kdove kakšne rože in sadike zelenjave  še, so krasile stojala na stojnicah na Cvetličnem sejmu na minulo »belo nedeljo« v  graščinskem parku na Frankolovem.

 

Poleg vseh rožic in sadik zelenjave ter zelišč so bila na izbiro tudi semena, čaji, zdravilni zeliščni  pripravki; tudi  iz konoplje; veliko umetniških izdelkov  v obliki nakita, pletenin,  suhih šopkov, izdelkov iz papirja, lesa in šibja, hrane, sadja, skratka  stojnice so bile pisane in vredne ogleda.

Dvajseterica razstavljalcev se je trudila obiskovalcem ponuditi tisto najboljše s čimer se ukvarjajo.

 

Za prijetno vzdušje je poskrbel mladi ansambel Posluh, v sejemskem vrvežu pa je bilo mogoče kupiti srečke za srečelov, plačati članarino društvu, posladkati se še s toplimi  štraubami izpod rok Hilde Goršek in uživati ob hladnih , še bolj pa ob toplih napitkih pri šanku.

Potekalo je žrebanje za plato rož izmed članov, ki so do sedaj, ali pa na sejmu že plačali članarino, štirje srečneži so jih dobili, po svoj cvetlični aranžma pa sta prišli tudi dobitnici nagrade iz predstavitve našega društva v oddaji na TV Celje Pod lipo, ki jo vodi ga. Polonca.

In ga. Polonca je tudi na sejmu  spretno povezala zanimive  utrinke med udeleženci, različninimi prisotnimi ter dvojčki, ki pa razen enega para, vabila niso vzeli zares.

 

Še v prejšnjem stoletju je bil običaj, tudi pri nas, da pridejo na belo nedeljo, to je prva nedelja po veliki noči, na obisk k svojim krščencem botri in prinesejo darilo – pisanko.

Tudi Turistično društvo Frankolovo je dalo pisanko svojim krajanom, saj je vsak član in vsako gospodinjstvo, seveda tisti, ki so obiskali prireditev, prejel po eno rožico, kajti rože delimo samo ta dan.

Iskrena hvala vsem, ki ste se na to hladno nedeljo na kakršen koli način  trudili z nami pričarati zanimivo, zabavno in poučno popoldne vsem obiskovalcem.

 

Tekst: Irma Blazinšek

Foto: Lea Sreš

 

Oglejte si tudi