Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
24°C
5°C
Oceni objavo

Bi se pridružil orkestru?

KUD Godba na pihala Nova Cerkev pod vodstvom Tomija Majcna nadaljuje svoje uspešno delo. Z ustanovitvijo mladinske sekcije želijo v društvu poskrbeti za podmladek glasbenikov, ki bodo z učenjem pridobili znanje in izkušnje ter nadaljevali igranje med odraslimi.
Mladinska sekcija KUD Godba na pihala Nova Cerkev je bila ustanovljena letos in šteje 20 članov. Na pobudo dirigenta Tomija Majcna in predsednika godbe Slavka Jezernika se je pokazalo, da je pomlajevanje in izobraževanje otrok pomembno za kakovostno delo. Bila sem na vaji mladih glasbenikov, ki že znajo zaigrati nekaj pesmi iz otroškega programa. Vzdušje je bilo živahno, želja po igranju je sijala iz oči otrok, ki so vadili.

 

Umetniški vodja in dirigent Tomi Majcen vabi vse otroke, ki se želite priključiti njihovi mladinski sekciji, da se oglasite na vaji. Mladi se učijo vsak četrtek med 17.30 in 19. uro v prostorih gasilskega doma v Novi Cerkvi. Ni pomembno, kateri instrument igraš, pomembna je tvoja volja in želja po igranju. Oglasite se tudi tisti, ki nimate glasbene izobrazbe, tudi za vas se bo našel instrument, na katerem boste muzicirali. Povabilo je namenjeno deklicam in dečkom.

 

Glavni namen mladinske sekcije je naučiti mlade igranja do stopnje, da bodo nadaljevali z igranjem med odraslimi godbeniki. Pridite na vajo in si oglejte delo mladinske sekcije, to je zabavno in koristno preživljanje prostega časa. Vabljeni!

Tekst in foto: Lea Sreš

Oglejte si tudi