Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

26. tradicionalni pustni karneval v Novi Cerkvi

V soboto, 9. februarja 2013, je bil v Novi Cerkvi 26. tradicionalni pustni karneval pod vodstvom Prostovoljnega gasilskega društva Nova Cerkev in Krajevne skupnosti Nova Cerkev, v sodelovanju z društvi in organizacijami, šolami, vrtci, posamezniki iz občine Vojnik in sosednjih občin Celje in Dobrna ter krajani nekaterih zaselkov v KS Nova Cerkev.
 

Priprave na karneval so se pričele že v mesecu decembru 2012 in nadaljevale v mesecu januarju 2013 z zbiranjem raznih idej, aktualnosti po svetu, državi, občini, KS in drugod.

 

V pustni povorki je sodelovalo preko 700 nastopajočih, ki so opravili ogromno prostovoljnih ur, da so pripravili vozove, avtomobile in razne maske. Karneval je kljub slabemu vremenu pritegnil številne gledalce. Na letošnjem karnevalu je sodelovalo rekordnih 52 skupin.

 

Iskrena hvala Občini Vojnik za pokroviteljstvo karnevala.

 

Hvala Godbi na pihala Nova Cerkev in Dobrna za spremljavo karnevala, Avto hiši Ro-so iz Celja za izposojo in prevoz direktorja karnevala in tehničnega direktorja karnevala. Hvala lastnikoma avtomobilov in motorja: Ivanu Ravnaku iz Nove Cerkve ter Janku Turnšku iz Celja. Hvala tudi družini Ravnak iz Nove Cerkve; Dominiku Brezovšku in Ediju Radučiču iz Ljubečne; Sandiju Legvartu iz Novak za nošenje petelina – simbola karnevala; učiteljicam in učencem POŠ Nova Cerkev, Socka in Šmartno v Rožni dolini, Osnovne šole Vojnik in Frankolovo; vzgojiteljicam in otrokom Vrtca Mavrica Vojnik – iz enote Nova Cerkev in Socka; ravnateljici Simoni Žnidar iz Vrtca Mavrica Vojnik s sodelavci; ravnateljici OŠ Vojnik Majdi Rojc ter vsem staršem otrok, sodelujočih na karnevalu; glasbeni šoli iz Velenja; skupinski maski Občine Vojnik; kurentom iz Celja pod vodstvom Aleša Kmetca; Prostovoljnemu gasilskemu društvu Vojnik; Prostovoljnemu gasilskemu društvu Trnovlje pri Celju; Turističnemu društvu Nova Cerkev; beračem – čistilcem iz Nove Cerkve; Vinogradniškemu društvu iz Vojnika; Krajevni skupnosti Frankolovo z društvi; Davorju Goričanu iz Socke s sodelavci; Tadeju Selčanu iz Čreškove s sodelavci; Janezu Močeniku iz Socke s sodelavci; Janezu Polenšku iz Novak in Branku Marovšku iz Straže s sodelavci; Štefanu Pohajaču iz Dobrne s sodelavci; Jožetu Klincu iz Vin s sodelavci; Damjanu Najdeniku iz Lemberga s sodelavci; Športnemu društvu Nova Cerkev; Smučarskemu društvu Vizore – Felixu Skutniku in Francu Kotniku za kostum Stenija in Olija; Mladinskemu društvu Nova Cerkev; Kučanu – Antonu Marcenu iz Trnovelj pri Socki in Jožetu Črnoši iz Trnovelj pri Celju; mažoretkam iz Radeč; krajanom iz Šmarjete pri Celju, Kulturno turističnemu društvu Dedni vrh – Globoče, Jožetu Žlausu; Triu Mladi gasilci iz Nove Cerkve; Nejcu Cehnerju iz Vizor s sodelavci; Andreji Štravs in Matjažu Preložniku iz Razdelja; Karliju Borincu iz Hrenove; Društvu kmetic iz Vojnika; Titu –Ivanu Pačniku iz Čreškove; Hitlerju – Zdravku Srancetu iz Raven pri Šoštanju; Brigiti in Branku Jezerniku iz Nove Cerkve in Anžetu Kraljiču iz Socke – zimska služba.

 

Hvala članom prostovoljnih gasilskih društev iz Vojnika, Frankolovega, Nove Cerkeve, Socke, Lemberga in Dobrne za redarsko službo, vodji redarske službe Tomažu Mastnjaku, vodji razporeda povorke Ivanu Jezerniku in pomočnikom: Boštjanu Štantetu, Boštjanu Selčanu in Vikiju Ifšku. Prevoznikom Romanu Cehnerju iz Vizor, KM Inštalacije, d. o. o., iz Škofje vasi in Jožetu Štimulaku iz Dobrne hvala  za razne opravljene prevoze; KS Nova Cerkev, Mihaeli Hren, strokovni sodelavki za KS, za administrativno pomoč pri izvedbi pustnega karnevala.

 

Hvala Mitji in Sandiju Kovaču za odlično pripravljen pasulj za pogostitev nastopajočih ter članicam in članom PGD Nova Cerkev za postrežbo nastopajočih.

 

Za izposojo varovalnih ograj pa se zahvaljujemo Združenju šoferjev in avtomehanikov iz Celja.

 

Še enkrat vsem in vsakemu posebej iskrena hvala za sodelovanje in pomoč pri izvedbi karnevala z željo, da v prihodnjem letu zopet s skupnimi močmi pripravimo 27. pustni karneval.

 

 

 

 Direktor karnevala

 Slavko Jezernik


Foto: M. Jambriško

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oglejte si tudi