Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

10 let projekta »Pozdrav novim življenjem«

Pisalo se je leto 2006, ko se nam je porodila misel, da se v delavnicah ročnih del srečujemo tudi zato, da združimo prijetno s koristnim. V skupini Zvončnic smo se začele učiti pletenja copatkov za novorojence.
Odločile smo se, da jih podarimo porodnicam celjske porodnišnice ob materinskem dnevu. Pletenja copatkov nas je učila Mili in po njej smo copatke tudi poimenovale. Naša Urša pa je izdelala lepe voščilnice. V desetih letih smo obdarile več kot 400 mamic.

 

Postati mati je čudovit občutek. Iz svojega telesa rodiš nekaj, kar je nenadomestljivo, kar je tvoje, to je otrok, za katerega upaš, da bo zdrav, ljubljen in na koncu srečen. Vez med materjo in otrokom je posebna in čudovita. Nihče nam je ne more vzeti. Ko razmišljam, kaj je še najdragocenejše, ugotovim, da je to samo otrok.

 

Prav je, da imajo mame praznik, in prav je, da se tudi v našem društvu spomnimo nanje in na njihove novorojence, na njihovo srečo in ponos. Ponosna pa sem tudi jaz, da nam je vsa ta leta uspelo združiti prijetno s koristnim in jih razveseliti z majhnimi pozornostmi velikega pomena.

 

Dragica Mirnik A. 

Oglejte si tudi