Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Županov novoletni sprejem v znamenju igre svetlobe, glasbe, plesa in odličnih športnikov

Župan je v nagovoru sklenil vsa dogajanja v občini v letu 2016 in predstavil dosežke preteklega leta.
"Leto, ki je za nami so zaznamovale kolone migrantov z nahrbtniki in vrečkami v katerih so imeli vse svoje imetje. Zaznamujejo pa ga tudi kolone pred blagajnami nakupovalnih centrov v nedeljo, ki smo jo z referendumom določili za dela prost dan. Pa smo kljub temu uničili še zadnji dan namenjen družini, počitku in medsebojnim odnosom – vse za denar, dobiček in užitek. Potrošništvo, reklame vabijo, kupi, kupi, kupi, ujemi priložnost, da boš srečen, a človek ostane prazen, nepotešen, nesrečen." Župan je izpostavil nekaj najpomebnejših investicij, projektov, kot so: sanacija plazov in ceste v Bovšah, preureditev podstrešja na POŠ Nova Cerkev v učne prostore, zaključen projekt protipoplavnih ukrepov v Vojniku in spodnjem Arclinu, nove asfaltne ceste, 350 m urejenega pločnika in kolesarske steze v Vojniku, sprejet je nov občinski prostorski načrt. ipd. "Da si lahko hvaležen se ti mora zgoditi kaj dobrega. Nam so se v letu, ki odhaja dogajale različne stvari, vendar je bilo več dobrih, za kar smo lahko hvaležni. Naj nam prihajajoči dnevi božiča in novega leta prinesejo umiritev. Pospravimo na stran mobilne telefone in računalnike ter se napotimo do soseda, mu poklonimo namesto SMS sporočila naš nasmeh in stisk roke. Zaželimo mu tako kot jaz vam sedaj, blagoslova in zdravja ter sreče v novem letu, ki prihaja polno novih priložnosti. Skupaj jih obrnimo v naš prid," je zaključil.


Letošnji novoletni županov sprejem v Novi Cerkvi je tako kot že vrsto let do sedaj izzvenel v športnem duhu. Mladi športniki, ki so dobili priznanja, so dokaz, da se z mladimi v občini dela načrtno in da imajo ogromno možnosti za razvoj. Seveda ne gre pozabiti, da je pri podpori mladega športnika glavna in najpomembnejša opora družina. Nagrajeni so bili:

SAŠA BREZOVNIK

Je smučarka - članica smučarskega društva Unior Celje, ki je v sezoni 2015/16 nanizala kopico odličnih rezultatov. Na mladinskem svetovnem prvenstvu je v alpski kombinaciji osvojila 3. mesto in z ekipo postala mladinska svetovna prvakinja. Državna prvakinja je v kategoriji starejših mladink postala v slalomu, superveleslaomu, smuku in super kombinaciji. V kategoriji članic pa je na državnem prvenstvu osvojila 2. mesto v kombinaciji in 3. mesto v slalomu.

 

JANEZ KRANJC

Janez Krajnc tekmuje kot član športnega društva Pajki. V  letu 2016 pa je izredno napredoval in bil v vzhodni Sloveniji skoraj nepremagljiv. Janez je na osnovnošolskem prvenstvu v letu 2016 v športnem plezanju postal državni prvak med starejšimi dečki brez licence.

 

LENART OPRČKAL

Judoist iz Socke, član judo kluba Shido, ki je v letu 2016 dosegel 3. mesto na državnem prvenstvu v kategoriji starejši dečki.

 

ANITA KRAMER

Judoistka iz Socke, članica judo kluba Shido, ki je v 2016 dosegla 3. mesto na državnem prvenstvu v kategoriji starejših deklic.

 

EVA MLAKAR

Članica twirling in mažoretnega kluba Pet elementov, ki je v letošnjem letu postala državna prvakinja v kategorijah SOLO A JUNIOR in FREESTYLE ELITE JUNIOR. Na evropskem pokalu je dosegla 2. mesto v kategoriji SOLO A JUNIOR. Z Nušo Detiček pa sta v kategoriji PAROV JUNIOR dosegli 6. mesto na svetovnem prvenstvu na Švedskem.  

 

MAŠA TROBIŠ

Članica twirling in mažoretnega kluba Pet elementov, ki je v letošnjem letu skupaj z Jono Šalabalija postala državna prvakinja v kategoriji PAR B JUNIOR in osvojila še drugo mesto na državnem prvenstvu v kategoriji SOLO B JUNIOR.

 

BARBARA PUŠNIK

Atletinja, članica atletskega kluba Kladivar Celje, ki je v letošnjem letu na državnem prvenstvu za mladinke dosegla 2. mestu v štafeti 4X100m. Poleg tega pa nanizala kopico odličnih rezultatov na državnem prvenstvu in mednarodnih mitingih.

 

LAN TOMINC

Član kajak-kanu kluba Nivo Celje, ki tekmuje v kajaku na divjih vodah in je v letošnjem letu v kategoriji starejših dečkov postal državni prvak  v treh kategorija in sicer v spustu, sprintu in njemu najljubši disciplini slalomu. Poleg tega je zmagal tudi na treh evropskih tekmah. Kot perspektivni kajakaš je nastopil na večih tekmah članov in mladincev kot predtekmovalec ali demonstrator. Od letošnje sezone ima doma 13 kolajn od tega je 12 zlatih.

 

ŠPELA MASTNAK

Špela Mastnak je članica Smučarskega društva Vizore. V zimski sezoni 2015/2016 je postala državna prvakinja v nordijski kombinaciji za deklice do 13 let. V poletni sezoni pa je v kategoriji deklice do 15 let prav tako postala državna prvakinja v nordijski kombinaciji. Zmagala je tudi v kategoriji mladink do 16 let.

OŽBEJ VAČOVNIK KOTNIK

Je član smučarskega društva Vizore. V poletni sezoni je v kategoriji dečki do 11 let postal državni podprvak in regijski prvak. Prav tako je na mednarodnem tekmovanju štirih skakalnic  - Alpe Adria suvereno zmagal v kategoriji dečkov do 10 let.

 
Mešani pevski zbor Forte, pod vodstvom Tomaža Marčiča, je predstavil praznično doživet in sodobno obarvan program. Nastopila je še plesalka umetniškega plesa ob drogu, finalistka Slovenija ima talent Anja Šivic in plesna skupina twirlinga s Frankolovega. 

Po kulturnem programu je sledilo druženje. 
 
Lea Sreš in Tjaša Podergajs
Foto: Matjaž Jambriško

Oglejte si tudi