Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Ura za Zemljo tudi v občini Vojnik

Ura za Zemljo je največji svetovni okoljski dogodek, ob njem razmislimo o ukrepih, potrebnih za preprečevanje podnebnih sprememb. Slovenija pri projektu sodeluje že deveto leto.

Svetovna pobuda Ura za Zemljo (Earth Hour), ki jo v boju proti podnebnim spremembam organizira Svetovni sklad za naravo in ki letos poteka pod geslom »Izzovimo svet, da rešimo planet«, tradicionalno poteka konec marca. Prvič so jo organizirali leta 2007 v Sydneyju, ko je 2,2 milijona prebivalcev tega avstralskega mesta ugasnilo luči za eno uro, nato je pobuda prerasla v svetovni dogodek, v katerem sodelujejo številne države, tudi Slovenija.

Občina Vojnik se je tudi v letošnjem letu pridružila projektu Ura za Zemljo. V soboto, 25. marca 2017, smo ugasnili luči med 20.30 in 21.30 uro pri cerkvi sv. Jerneja v Vojniku, pred bloki v Vojniku, v Keršovi, Prušnikovi, Preložnikovi, Škoflekovi ulici in v Ulici Stanka Kvedra. Projektu so se pridružili tudi številni ozaveščeni prebivalci naše občine, ki jim je mar za Zemljo in prihodnost.

 

Tekst: Lea Sreš

 

 

 

Oglejte si tudi