Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Rozmari Petek nagrada za posebne dosežke

V ljubljanskem Lutkovnem gledališču je v petek, 20. novembra 2015, Društvo novinarjev Slovenije (DNS) novinarki Večera, članici Uredniškega odbora Ogledalo in Vojničanki, podelilo nagrado za posebne dosežke. Porota je za izjemne novinarske dosežke nagradila še ekipo oddaje Frekvenca X, Tomaža Klipšteterja ter Erika Valenčiča. Nagradi za izjemen dosežek v novinarski fotografiji je podelila Jaki Gasarju iz Dnevnika za posamično fotografijo in Maticu Zormanu za fotografsko reportažo.

 

Debitantski nagradi za dosežke mladih novinarjev, ki so v poklicu manj kot pet let, sta letos prejela novinarka Večera Jana Juvan in novinar Radiotelevizije Slovenija (RTVS) Viki Twrdy. Pohvala porote za izjemen novinarski dosežek je pripadla novinarju RTVS, Slavku Jeriču.

 

»S stanovskimi nagradami čuvaj/watchdog, ki so jih izročili, je DNS tudi letos izkazalo priznanje projektom in kolegom, ki so v letu 2015 s svojim delom izstopili iz povprečja in pokazali, da v Sloveniji kljub nezavidljivim razmeram kakovostno novinarstvo še ni izumrlo,« so navedli na spletni strani časnika Večer, d. o. o., avtorice Petre Lesjak Tušek. Letošnjo nagrado za življenjski prispevek k razvoju slovenskega novinarstva je DNS sicer posthumno podelilo tudi Špeli Šipek.

 

Ob tem novinarskem dosežku naši občanki Rozmari Petek iskreno čestitamo in smo veseli, da s svojimi prispevki razveseljuje tudi bralce Ogledala in spletnega portala ter v uredniški odbor prinaša novinarsko znanje in izkušnje.

 

Ponosni smo, da je Rozmari del naše »lokalne« ekipe.

 

Tjaša Podergajs

Foto: Anja Horvat

 

 

 

Oglejte si tudi