Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Oddaja Pojdi z menoj oddajala iz Sorževega mlina v Novi Cerkvi

Občina Vojnik, ena izmed občin članic projekta regionalne destinacije DEŽELA CELJSKA - OSREDNJE CELJSKO, je tokrat gostila oddajo Pojdi z menoj. Skupaj z različnimi gosti smo odkrivali zanimive dogodke, ki bodo obarvali prihajajoče jesenske dni v občinah Dobrna, Laško, Celje, Štore in Vojnik.
Dopoldan, ki smo ga preživeli tudi v družbi Otona Samca, je bilo zelo zanimivo. Za vse tiste, ki še Polž niste obiskali, pa naj povemo, da  Soržev mlin leži v vasi Polže pri kraju Nova Cerkev. Starodavni mlin stoji tukaj že 700 let in še zmeraj melje na vodni pogon. Tu se boste lahko oskrbeli s polnovredno moko iz rži, ajde, koruze, pire ter seveda okusili dišeč kruh iz peči. V kolikor pa vam bo prosti čas dopuščal in boste na domačiji ostali kakšen dan več, pa si lahko tudi sami pripravite hrano iz zelenjave in sadja, pridelanega na ekološki način. Domačija je izhodišče za smučanje na Rogli, za ribolov na Šmartinskem jezeru, sosed vas popelje z lojtrskim vozom, balonarji iz Vojnika pa vam razkažejo deželo s ptičje perspektive. Na kmetiji so na voljo tudi kolesa in različni drugi športni rekviziti.

Z velikim veseljem pa vas bodo sprejeli tudi ostali turistični ponudniki iz občine Vojnik kot tudi ostalih občin destinacije Dežele Celjske. Več o samem projektu, ki je sofinanciran s strani evropskega sklada za regionalni razvoj, lahko preberete na povezavi: http://www.dezela-celjska.si/.

Pripravila:

Petra Pehar Žgajner

Oglejte si tudi