Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Izmenjava dobrih praks in izkušenj

V četrtek, 5. novembra 2015, se je v Vojniku sestala komisija Skupnosti občin Slovenije za e-poslovanje na svoji ustanovni seji. Članice in člane komisije je pozdravil župan Občine Vojnik Branko Petre, ki je na kratko predstavil občino in aktivnosti ter zaželel uspešno delo. Prisotni so se v nadaljevanju predstavili in komisiji izrazili svoja pričakovanja. Med pričakovanji so bila največkrat omenjena izmenjava informacij, dobrih praks in delitev izkušenj, zmanjšanje stroškov, iskanje sinergijskih učinkov, skupni nastop do dobaviteljev ter oblikovanje predlogov za skupni razvoj aplikacij, kot je na primer podpora projektnemu delu občine. Slednjemu se bo komisija podrobneje posvetila na prihodnji seji.

Vabilu na ustanovno sejo se je odzval Slavko Lenarčič iz Ministrstva za finance RS, ki je prisotnim predstavil stanje projekta vključevanja občin v informacijski sistem MFERAC. Sledila je razprava o možnostih, tehničnih zahtevah, stroških in morebitnih zadržkih občin pri uporabi.

Dr. Jure Kovač in Mojca Skale sta v nadaljevanju predstavila pobudo za razvoj skupne, občinam prijazne rešitve za vodenje projektov. Med razlogi za izgradnjo celovitega modela projektni management na ravni občin so bili tako navedeni: sistematično načrtovanje in izvajanje strateškega razvoja občine, povezovanje občin pri skupnih projektih, sistematično obvladovanje priprave in izvedbe investicij, obvladovanje stroškov, časa in finančnih ter drugih virov, sistematičen nadzor in oblikovanje poročil pri izvedbi projektov ter uvajanje transparentnosti, tako v fazi priprave kot izvedbe projektov.

 

Povzela: Mojca Skale

Foto: Lea Sreš

Oglejte si tudi