Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Franjo Marošek praznoval 90 let

Zelo smo ponosni, da je gospod Marošek Franjo stanovalec našega doma. Gospod iz Vitanja, ki je pustil globoke sledi na veliko področjih, pisatelj, bivši ravnatelj Osnovne šole, tudi častni občan Vitanja in še bi lahko naštevali, je praznoval devetdeseti rojstni dan.

 

V Špesovem domu smo leta 2013 praznovali 10. obletnico delovanja, ko se je gospod Marošek preselil k nam. Na proslavi je prikorakal na oder, vzel besedo v svoje roke in se v imenu stanovalcev zahvalil ter vodstvu in zaposlenim zaželel uspešno delo tudi vnaprej. Tak je še vedno; na vsaki prireditvi pove kakšno besedo, se v imenu vseh zahvali nastopajočim, ko se je pred kratkim mudil pri nas predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, je tudi njemu segel v roko in mu namenil par besed. Strumna in ponosna je njegova drža, jasna, trdna ter iskrena beseda; tako bi ga na kratko opisali.

 

Ob praznovanju so mu najprej voščili predstavniki in stanovalci Špesovega doma, obiskali so ga predstavniki Občine Zreče z županom Borisom Podvršnikom ter župan Občine Vojnik Branko Petre. Še posebej so ga presenetili pevci Društva upokojencev Vitanje in Osnovne šole Vitanje, ki so mu pripravili kulturni program, ob tej priložnosti mu je voščil tudi župan Mirko Polutnik.

 

To je že drugo praznovanje visokega jubileja v zelo kratkem času, veselimo se vsakega posebej in zelo smo počaščeni, da tudi v našem domu živijo ljudje, kot je gospod Marošek.

 

 

Tekst in foto: Elči Gregorc

 

Oglejte si tudi