Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Družina Gregorc v novem videospotu

V mesecu oktobru, ko se jesen odene v najlepše barve, je nastajal nov videospot pevcev Družine Gregorc z ansamblom Mikola. Dolgoletno sodelovanje je obrodilo nov izdelek – skladbo, Kje si moj dom, avtorja Metoda Jakopa.

Valček, ki je bil posnet v studiu Mikola, je z ekipo TV Veseljak nastal še v videoobliki. Pesem sama, napisana je bila v sredi šestdesetih let, je sicer na Frankolovem že ponarodela, vendar širši javnosti v taki obliki še ni bila predstavljena. Scenarij za videospot je prispeval Tadej Gregorc, zgodba pa govori o tem, kako avtor, ki se je odselil, pogreša domači kraj Frankolovo, rodno hišo ter ob enem opisuje njegove lepote. Zanimivo je, da v videozgodbi poleg ansambla in pevcev nastopa sam avtor Metod Jakop, tudi sorodnik Gregorčevih, ki se je rad odzval povabilu k sodelovanju še posebej, ko je izvedel, da se bo del zgodbe odvijal v njegovi rojstni hiši, po domače pri Zoran v Dolu.

Ker se je na dan snemanja naredil čudovit jesenski dan, so v objektiv ujeli tudi lepote, ki jih avtor opisuje – med drugimi tudi grad Lindek, ki pa na žalost počasi izginja iz obzorja in ga bodo naši zanamci takšnega, kot smo ga videli mi, lahko občudovali samo še iz fotografij.


Videospot bo luč sveta ugledal v mesecu novembru. Ob tem bi se radi zahvalili vsem, ki so pripomogli, da je snemanje potekalo pa načrtih, predvsem domačim pri Jakopovih, ki lepo vzdržujejo staro domačijo in s tem ohranjajo kulturno dediščino našega kraja.

Tekst in foto: Elči Gregorc

 

 

Oglejte si tudi