Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Ustvarjalnik tudi v Vojniku

Ste že slišali za oddajo »Štartaj Slovenija« in voditelja Matijo Goljarja? Ste ustvarjalni in želite tudi vi uspeti s svojo idejo? Želite izvedeti zgodbe uspešnih poslov, ki so nastali z dobro idejo brez zagonskih sredstev? Morda pa že imate idejo in bi jo radi predstavili javnosti?

Potem si rezervirajte četrtek, 28. september 2017, od 17. 00 do 20. 00 za promocijsko-motivacijski dogodek v Vojniku. Spoznali boste tri ključne lekcije za odkrivanje poslovnih idej: (1) da je danes lažje nekaj narediti, kot to prodati, (2) da se danes prodajajo predvsem zgodbe in doživetja in (3) da je naloga podjetnika odkriti čim bolj »boleč« problem, ki ga kupci ne znajo rešiti – podjetnik pa ga lahko.

 

Prepogosto se dogaja, da mladi ne vidijo perspektive v svojem domačem kraju in zato odidejo drugam, tudi v tujino. Vendar imamo v Sloveniji, seveda tudi v Vojniku, ogromno možnosti za podjetniško udejstvovanje, če le znamo najti priložnosti. Delavnica – dogodek je namenjen vsem tistim, ki bi radi v domačem okolju ustvarili podjetniško idejo in s tem poskrbeli za svoj prihodek in za razvoj občine.


Na delavnici se udeleženci naučijo, kako svojo idejo izvesti – jo pripeljati od prve zamisli, do prvega evra prihodka. Sledili bodo Ustvarjalnikovi šabloni za uresničitev ideje, ki je »kuharska knjiga« korakov, ki so potrebni, da nastane nov produkt ali storitev. Delavnica se bo zaključila s pogovorom in vprašanji udeležencev o konkretnih idejah in z napotki k njihovi uresničitvi. Udeleženci bodo imeli možnost sestaviti polletni načrt za izvedbo njihove ideje in prejeli napotke, kako pristopiti k relevantnim mentorjem in se vključiti v obstoječe podporno okolje za podjetništvo v domačem kraju.

 

In za konec še nekaj besed Matije Goljarja: »Zato trdim, da je najbolj pomembno, da si zastavimo prava vprašanja, da najdemo kakovostne informacije in da si znamo o teh informacijah ustvariti lastno mnenje. In potem, da znamo iz teh informacij nekaj narediti. Da smo ustvarjalni, da si drznemo vse postaviti na glavo. George Bernard Shaw je zapisal: 'Razumen človek se prilagodi svetu, nerazumen človek pa skuša svet prilagoditi sebi. Iz tega izhaja, da je ves napredek odvisen od nerazumnih ljudi.' Naš šolski sistem teh 'nerazumnih' kreativcev ne razume. O tem je govoril že Picasso, ko je pred več kot petdesetimi leti izjavil, da se vsak otrok rodi kot umetnik, problem je le v tem, da umetnost večini izbijemo iz glave do tedaj, ko odrastejo.«

 

Do brezplačnega dogodka, na katerega ste vabljeni ustvarjalci vseh generacij in tudi tisti, ki si to želite postati, je še dovolj časa, da vam dobre zamisli lahko padejo iz rokava. Se vidimo v četrtek, 28. 9. 2017, od 17.00 do 20.00 v zbornici OŠ Vojnik.

 

Tekst: Mojca Skale

Oglejte si tudi