Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Strategija za mlade

Občinski svet Občine Vojnik je v mesecu marcu potrdil Strategijo za mlade v občini Vojnik 2017–2022. Strategija za mlade je pomemben strateški dokument, namenjen dolgoročnemu razvoju mladinskih dejavnosti v občini Vojnik. Z njo želi Občina Vojnik vzpostaviti celovito mladinsko politiko na področju življenja in dela mladih. Nastala je pod koordinacijo Občine Vojnik v sodelovanju z mladinskimi društvi in posamezniki iz občine Vojnik.

Strategija za mlade v občini Vojnik 2017–2022 je odziv na realne potrebe mladih in naslavlja področja, ki so ključna za razvoj mladih in doseganje njihove avtonomije, in sicer: zaposlovanje, stanovanjska politika, šport, mobilnost, izobraževanje in zdrav način življenja. Dodano vrednost dokumenta predstavljajo jasno določeni kazalniki uspešnosti, ki omogočajo spremljanje rezultatov izvajanja ukrepov. Celoten dokument je na voljo na spletni strani Občine Vojnik.

 

Načrtno urejanje področja mladine, ki ga lokalne skupnosti dosežejo s sprejetimi programi za mlade (strategijami), je ključno za ustvarjanje mladim prijaznejšega okolja za življenje in razvoj ter zagotavljanje pogojev za uspešno integracijo mladih v posamezne dele življenja lokalne skupnosti, predvsem pa za spodbujanje čim hitrejšega osamosvajanja mladih in njihove aktivne družbene participacije v lokalnem okolju. Aktivna participacija mladih v lokalnem okolju namreč zagotavlja uspešno in učinkovito oblikovanje ter sprejemanje lokalnih mladinskih politik.

 

Pred nami je nova naloga – zagotoviti, da se strategija uresniči in preseže!

 

Tekst: Danijel Tomažič
Foto: Lea Sreš

Oglejte si tudi