Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Rušenje starega vrtca in začetek gradnje nizkoenergetskega vrtca Vojnik

V mesecu juniju je izvajalec del CM Celje pričel z rušitvenimi deli na vrtcu.
Ponudba izvedbe, v vrednosti 1.558.000,00 EUR, zajema rušenje montažnega dela vrtca, izgradnja novega dela in opremo.

 

Projekt zajema izgradnjo 1367,5 m2 novih površin: v pritličju 11 igralnic, dodatne prostore, sanitarije, spremne prostore, večnamenski prostor / športno igralnico, kuhinjo, gospodarske in komunikacijske prostore, terase, sanitarije, zbornico ter komunikacijski del etaže.

 

Projekt je v skladu z Regionalnim razvojnim programom Savinjske regije 2007-2013

Po zaključku naložbe bo objekt funkcioniral kot energetsko učinkovit.

Naložba je projektirana v skladu s Pravilnikom o učinkoviti rabi energije v stavbah (Ur. l. RS, št. 93/08 in 47/09). Po zaključku naložbe bo objekt funkcioniral kot energetsko učinkovit objekt. Delež sofinanciranja Evropskega sklada za regionalni razvoj znaša 807.492,00 EUR.

Pri izvedbi izkopov je prišlo do horizontalnega pomika manjšega dela brežine v izkop. Tako je bilo treba spremeniti načrt brežine v prostem izkopu in zaščito z uporabo IBO sider in torketa v zaščito, z uporabo zagatne stene. V sled temu so nastali dodatni finančni stroški za zaščito gradbene jame in postavitev zagatnic.

Kljub temu, da izvajalec ne dosega terminskega plana izgradnje, zagotavlja, da bo gradnja vrtca zaključena v začetku naslednjega leta.

V novem šolskem letu 2011/12 bodo otroci vrtca Mavrica razdeljeni na tri lokacije: v obstoječem vrtcu bo 6 skupin, v OŠ Vojnik 4 skupine in v župnišču Vojnik 5 skupin.

 

 

Vesna Poteko, mag.

višja svetovalka za

investicije

Oglejte si tudi