Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

V Vojniku vzpostavljeno območje kratkotrajnega parkiranja

Občina Vojnik s postavitvijo ustrezne prometne signalizacije uvaja v okolici Zdravstvene postaje Vojnik na največ dve uri omejeno brezplačno parkiranje.
Omejitev parkiranja velja med delavniki med 7. in 15. uro. Ob sobotah, nedeljah in praznikih časovne omejitve parkiranja ni. Vsi uporabniki parkirišč v t. i. modri coni morajo na vidnem mestu pod vetrobranskim steklom v svojem vozilu takoj ob parkiranju označiti čas prihoda (s parkirno uro ali z zapisom časa začetka parkiranja na papirju) in vozilo po preteku dvournega časovnega intervala umakniti s parkirišča. Parkirišča so označena s talno modro črto in prometno signalizacijo za označitev omejenega parkiranja, ki je postavljena ob vhodu na parkirišče, kjer je parkiranje časovno omejeno.

 

V območje kratkotrajnega parkiranja je zajeto tudi parkirno mesto, namenjeno imetnikom invalidskih parkirnih kart, ki morajo na vidno mesto nastaviti invalidsko parkirno karto ter tudi označiti čas prihoda. Nadzor nad parkiranjem bo izvajalo medobčinsko redarstvo. Ob uvedbi modrih con bodo občinski redarji sprva kršitelje opozarjali, nato izrekali globe.

 

V drugem odstavku 68. člena Zakona o pravilih cestnega prometa je predpisana globa v višini 40 EUR.

 

Tekst in foto: Mojca Skale

Oglejte si tudi