Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

KS VOJNIK

Minila sta dva meseca, za katera ponavadi pravijo, da sta dopustniška, pa vendar - če v mislih preletim, kaj vse se je v tem času dogajalo na KS temu ni tako.

V mesecu juliju so se začela dela pri KUD Vojnik, kjer se ureja Center Kulture in ustvarjalnosti, nadaljujejo se dela pri vrtcu, še vedno pa ne vemo, kako bo z izgradnjo prepotrebne telovadnice v OŠ Vojnik, saj še ni zagotovljen delež, ki bi ga naj sofinanciralo Ministrstvo za šolstvo in šport.

 

Svet KS Vojnik je imel 9. avgusta 2011 svojo 6. sejo, kjer smo oblikovali naše predloge kandidatov za Priznanja Občine Vojnik, se seznanili z aktivnostmi KS Vojnik, jih dopolnili z aktualnimi potrebami s terena, načrtovali plan dela do septembrske seje.

 

V času preteklih dveh mesecev sem imela  v prostorih KS Vojnik in tudi na terenu priložnost, srečati se z nekaterimi sokrajani in sokrajankami, ki ste se na nas obrnili s prošnjo za pomoč pri rešitvi različnih problemov. Večina jih je bila povezana z zemljo, pridobitvijo služnosti, medsosedskimi odnosi. Nekaterim je že uspelo najti skupen jezik in rešitev, pri drugih do rešitve manjka le še podpis, pri tretjih pa bo še potrebno nekaj vztrajnosti in volje. Na KS smo pripravljeni prisluhniti in pomagati po naših močeh, tudi ob pomoči strokovnih služb Občine, čeprav je iz vidika medčloveških odnosov včasih nekoliko težje razumeti, da smo za kvadratni meter zemlje pripravljeni žrtvovati dobre medsosedske odnose ali pa skupno dobro.

 

Vroče poletje vidno zaključuje svoj krog v letošnjem kolobarju letnih časov. Prihaja jesen, za katero želim naj bo bogata - ne le s pridelki, ampak tudi z medsebojnimi odnosi .

 

                                                                                                         Lidija Eler Jazbinšek

Povezave

mojaobcina.si

Oglejte si tudi