Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Vročina pritiska, a tudi to ne more ustaviti PGD Vojnik!

Splošno znano je, da smo vojniški gasilci veseli ljudje, zato nas radi povabijo v goste tudi takrat, ko ni potrebna naša pomoč, ampak se radostno družimo ob različnih priložnostih. V preteklih tednih smo se udeležili 90. obletnice pobratenega Prostovoljnega gasilskega društva Dragomlja vas, prav tako smo z veseljem sodelovali na 90. obletnici sosednjega PGD Ljubečna.
Prav tako pa smo po stari gasilski navadi počastili okrogle obletnice naših članov. Vsem skupaj še enkrat iskreno čestitamo.

 

Junij je prinesel tudi gasilsko poroko, postrojili smo se in razvlekli svoje cevi ter ob brizgih vode v zakonski jarem pospremili člana našega PGD, Petro Kerk in Boštjana Zupanca.  Članice in člani PGD Vojnik jima želimo obilo sreče, zdravja in gasilskega udejstvovanja.

 

A ni vse zabava, potrebno  je trdo delo in vzdrževanje nenehne pripravljenosti. Gasilci med obilico svojih zadolžitev rešujemo tudi življenja, neredko smo na mestu nesreče med prvimi, zato je potrebno, da imamo znanje zaščititi in rešiti človeško življenje. Junija smo se udeležili Regijskega preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa, ki se je odvijalo v Zrečah. Svoje znanje smo preverjali na treh delovnih točkah, kjer smo skupaj oskrbeli 12 ponesrečencev. Lahko se pohvalimo, da je naša reševalna ekipa dosegla izjemne rezultate in tako še potrdila visoko usposobljenost reševalnega moštva GZ Vojnik - Dobrna.

5 članov domačega društva je opravilo izpit iz prve pomoči za bolničarja. Usposabljanje je potekalo 72 ur v prostorih domačega društva.

 

Naše misli pa so seveda kot ponavadi usmerjene v prihodnost. Še malo pa bo tukaj oktober, mesec požarne varnosti. Želimo, da ste varni na svojem domu, zato vam priporočamo, da si priskrbite gasilni aparat za gašenje začetnih požarov. Potrjeno je, da lahko večino manjših požarov uspešno obvladamo kar sami in tako olajšamo delo interventni gasilski enoti, seveda pa s tem zaščitimo in največkrat rešimo svoje premoženje. Vabimo vas, da nas obiščete v gasilskem domu v Vojniku, kjer vam bomo z veseljem podali dodatne informacije, vam prikazali delovanje in uporabo gasilnega aparata in vam svetovali pri morebitnem nakupu.

 

Želimo vam mirno in varno poletje z gasilskim pozdravom – NA POMOČ!

Tadej Zupan

PGD Vojnik

Oglejte si tudi