Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
6°C
NED.
21°C
9°C
Oceni objavo

Dejavnosti in posodobitve PGD Vojnik

Naši člani so se v prvem trimesečju udeleževali občnih zborov sosednjih društev, prav tako so se udeležili občnega zbora pobratenega društva PGD Dragomlja vas.

 

Sedemindvajsetega februarja smo imeli v jedilnici OŠ Vojnik 135. občni zbor društva. Za popestritev so zapele ljudske pevke Taščice. Ob tem se jim še enkrat lepo zahvaljujemo z mislijo, da se dobro z dobrim vrača.

 

Članice A so na zaključnem pokalnem tekmovanju v spajanju sesalnega voda za pokal Gasilske zveze v organizaciji PGD Nova Cerkev dosegle drugo mesto, skupno pa so zasedle šesto mesto. Čestitamo!

 

V mesecu februarju smo prevzeli novo poveljniško vozilo Ford Ranger, ki so nam ga že delno predelali pri GNV Turnšek. Vozilo se predeluje postopoma. Namenjeno bo gašenju gozdnih požarov. Vozilo bomo uradni prevzeli na tradicionalni Florjanovi maši, ki bo 3. maja 2015 ob 10.30. Vse že sedaj vljudno vabimo na ta dogodek, kjer bo poleg prevzema vozila tudi še prevzem nove motorne brizgalne Rosenbauer Fox-III ter prikolice za prevoz motorne brizgalne s pripadajočo opremo.

 

Tudi naša mladina je bila v tem času dejavna na različnih področjih. Mladinka Nastja Zupanc je zapisala: »Mladici PGD Vojnik smo se v mesecu februarju udeleževali mladinskih občnih zborov sosednjih društev, 20. februarja pa smo skupaj z našimi mentorji uspešno izpeljali svojega. Po uradnem delu smo se malo družili in se okrepčali z okusno pico. Osemindvajsetega februarja smo se v Novi Cerkvi udeležili kviza gasilske mladine GZ Vojnik ‑ Dobrna. Kviz je bil precej zahteven, saj so spremenili nekatera pravila. Udeležili smo se ga s štirimi ekipami, in sicer s pionirkami, pionirji, mladinkami in prvič tudi s pripravniki. V številčni konkurenci so pionirji zasedli peto mesto, pionirke pa šesto. Mladinke smo bile četrte, torej smo za las zaostale za uvrstitvijo na regijsko tekmovanje, na katerega pa so se z drugim mestom v svoji kategoriji uvrstili pripravniki. Regijsko tekmovanje je bilo 15. marca v Stranicah, naša ekipa, ki so jo sestavljali Blaž, David in Aljaž, pa je dosegla solidno dvanajsto mesto.«

 

Še enkrat lepo vabljeni 3. maja 2015 na slavnostni prevzem poveljniškega vozila, motorne brizgalne in prikolice!

 

Nastja Zupanc in Barbara Suholežnik Kugler

Foto: Petra Zupanc

 

 

Oglejte si tudi