Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Še kar ne gre pozabiti žledoloma

Kot vsako leto so se tudi letos 17. januarja na vojniškem pokopališču zbrali predstavniki gasilskih zvez, kjer so se poklonili Tonetu Sentočniku, kasneje pa smo jih gostili v našem gasilskem domu.

Žledolom je v Vojniku in okolici povzročil kar veliko nevšečnosti. Prva intervencija je bila že 31. januarja. V nedeljo, 2. februarja, je seldila že druga, ki je trajala do večernih ur in se je nadaljevala v ponedeljek, 3. februarja.  Potrebno je bilo sekati in odstranjevati drevesa. Z dobro organizacijo, pridnimi rokami ter dobro voljo so naši gasilci uspešno zaključili intervencijo žledoloma. Na srečo se ni nihče poškodoval, čeprav so bili člani nenehno ogroženi zaradi možnosti padanja dreves, ki so se pod silo snega in ledu sama lomila in padala. Poškodovalo se je tudi nekaj prepotrebne opreme.

 

Štirje člani PGD Vojnik, to so bili Željko V., Matej V., Beno P. in Tomaž J., so šli na pomoč ljudem in gasilcem na območju Cerkljanskega, kjer jih je prizadel hud žledolom. Na pot so se odpravili v zgodnjih urah sobotnega jutra (8. 2. 2014). Zbirno mesto je bilo AC postajališče na Lopati, kjer so nadaljevali pot v konvoju. Ko so prišli na samo območje, so takoj pričeli pomagati. Prvi dan so črpali vodo iz jaškov za dvigala, odstranjevali vodo iz kletnih prostorov, kjer so shrambe, ter odstranjevali vodo iz podzemne garaže in parkirnih prostorov. Naslednji dan so šli odstranjevat polomljeno drevje in veje na gozdni cesti, da so omogočili elektro-vzdrževalni službi varen dostop do padlega daljnovoda. Fantje so se vrnili v nedeljo domov nepoškodovani, vendar zelo izčrpani.

 

V Lokarjah se je 7. februarja pet naših članic udeležilo Posveta članic Savinjsko Šaleške in celjske regije.

 

26. februarja je bila na 1. programu TV Slovenija dobrodelna akcija Stopimo skupaj za slovenske gasilce, kjer sta na posebni telefonski številki sprejemali klice tudi naši dve članici, Petra Z. in Martina T. Sodelovali sta še tudi 1. marca, ko je bila ponovitev oddaje. Prav tako so tri naše članice (Martina T., Petra Z. in Valentina K.) sodelovale pri sprejemanju klice v dobrodelne namene za potrebe gasilcev 13. marca, ko je bil na Planet TV posnetek koncerta, ki so ga 6. marca v Centru urbane kulture Kino Šiška priredili rokerji (Niet, Zaklonišče prepeva, Hano&Tribute2Love ter Marko Hatlak s skupino Kapobanda).

 

28. februarja je bil v prostorih gasilskega doma Vojnik  Občni zbor mladine, na katerem so si pionirji in pionirke ter mladinci in mladinke začrtali smernice dela za tekoče leto.

 

 7. marca je bil v prostorih OŠ Vojnik Občni zbor članov in članic PGD Vojnik, kjer sta predsednik in poveljnik poročala o delu društva v preteklem letu. Predstavljen je bil tudi načrt dela za leto 2014. Največja finančna investicija tako preteklega in tekočega leta je bila in je še nabava avtocisterne, katere slovesen prevzem bi naj bil 17. maja.

 

8. marca je bilo v telovadnici OŠ Vojnik tekmovanje v spajanju sesalnega voda, ki so se ga udeležile tudi naše članice in dosegle 9. mesto.

 

Naši člani so opravljali redarstvo na pustovanju v Novi cerkvi in na Tekmovanju v spajanju sesalnega voda. 15. in 16.  marca so v telovadnici OŠ Vojnik na zaključnem turnirju Pokala članic in Mini pokal za pionirke poleg redarstva zagotavljali tudi požarno stražo.

 

Vse občane in občanke Občine Vojnik bi na tem mestu želeli opozoriti, na skrajno previdnost pri kurjenju v naravi.

 

Vas pa že vse sedaj vabimo na tradicionalno Florjanovo mašo, ki bo v nedeljo, 4. maja, ob 10.30 pri cerkvi Sv. Florjana.

 

Barbara Suholežnik Kugler

Oglejte si tudi