Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Občni zbor PGD Socka

Gasilci iz Socke smo lansko leto zaključili z rednim občnim zborom v soboto, 3. marca, v prostorih gasilskega doma. Poleg domačih gasilcev so bili prisotni tudi vsi predstavniki drugih gasilskih društev iz Gasilske zveze Vojnik - Dobrna, predstavniki drugih društev, organizacij, OŠ, Vrtca ter Občine, ki delujejo v kraju in smo z našim delom nekako povezani.

Zelo veseli pa smo bili tudi obiska iz sosednje Hrvaške, od koder nas obiščejo prijatelji gasilci iz DVD Prezit in DVD Gojanec. Po dnevnem redu so bila podana poročila predsednika, poveljnika in blagajničarke, nato pa je sledila razprava prisotnih. Za svoje delovanje smo dobili veliko pohvalo gostov, saj so poročila izkazovala, da smo poslovali uspešno in ekonomično, čeprav smo imeli veliko investicij. Namreč v letu 2011 smo z veliko prireditvijo obeležili 80. letnico delovanja društva.

Na praznovanju smo slavnostno prevzeli v uporabo temeljito prenovljene garaže z novo fasado, na novo smo uredili tudi dvorišče in okolico doma. S ponosom lahko trdimo, da imamo res lepo urejen gasilski dom, ki je ponos kraja Socke. Leto 2011 smo zaključili uspešno in zelo zadovoljni, s planom dela in finančnim načrtom pa smo si zadali nove naloge in izzive za letošnje leto.

 

Ponosni pa smo tudi na priznanja in odlikovanja, ki jih prejmemo za uspešno delovanje društva. Tako smo na Regijski proslavi v Šmarju pri Jelšah prejeli bronasti znak Civilne zaščite. Takšna priznanja z veseljem obesimo na stene društvenih prostorov, saj nas ob pogledu nanje opomnijo, da delamo prav in da naše številne ure prostovoljnega dela niso zaman.

 

Hvala vsem in z gasilskim pozdravom Na pomoč!

 

Brigita Božnik

 

 

Oglejte si tudi