Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Civilna zaščita

V mesecu maju je bil sprejet sklep, da začnemo aktivno spremljati višino poplavnih vod v občini Vojnik. S podjetjem CGS iz Ljubljane smo pripravili strategijo izgradnje sistema za opozarjanje pred poplavami, ki bo v končni fazi deloval avtomatsko s pomočjo radarskih meritev pretokov oziroma nivojev vodotokov. Prva faza projekta je stekla v mesecu juliju, ko sta bili nameščeni merilni letvi pri mostu čez Hudinjo v Vojniku in v Socki.
 

Letvi sta namenjeni spremljanju nivoja vode, predvsem v povezavi med višino v koritu – odčitkom na letvi ter višino razlite poplavne vode v okolici. Zbrani podatki bodo osnova za izdelavo računalniškega modela poplavne ogroženosti razlivnih površin, kar bo osnova za samodejno alarmiranje ob povišanih vodostajih.

 

 

V ta namen prosimo vse občane, da označijo oziroma izmerijo višino vode, hkrati pa si zapišejo uro in nivo, do katerega je voda segala. Za izdelavo modela je potrebno čim večje število podatkov, ki jih sporočite Irmi Blazinšek.

 

V imenu vseh pripadnikov enot in članov Štaba civilne zaščite, Vam želim lepe božične praznike in vse dobro v novem letu.

 

Arnold LEDL,

poveljnik Štaba CZ

 

Oglejte si tudi