Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
NED.
13°C
0°C
Oceni objavo

7. pokalno tekmovanje Gasilske zveze Slovenije za starejše gasilce in gasilke

V soboto, 25. 8. 2012, je v Vojniku potekalo 7. pokalno tekmovanje za enote starejših gasilk in gasilcev, ki ga je na razpis GZ Slovenije dobilo PGD Vojnik, obenem pa je potekalo tekmovanje ekip GZ Vojnik-Dobrna in tekmovanje za prehodni pokal KS Vojnik. PGD Vojnik je organizacijo tekmovanja izvedlo odlično.
Na tekmovanju je sodelovalo 9 ekip v ženski in 28 ekip v moški kategoriji. Tekmovalno zastavo je dvignila domača ekipa starejših gasilk, ki uspešno sodelujejo v pokalnem tekmovanju. Prisotne so pozdravili podpoveljnik Celjske gasilske regije in kontrolor tekmovanja Ivan Jezernik ter domači predsednik Roman Kugler. Tekmovanje je potekalo po načrtu. Kljub neznosni vročini so bili tekmovalci zelo uspešni.

V ženski kategoriji so osvojile 3. mesto gasilke PGD Prevalje, 2. mesto PGD Vojnik in 1. mesto  PGD Polje, ki so bile v končnem seštevku najuspešnejše. Osvojile so tudi prehodni pokal KS Vojnik.

V moški kategoriji so osvojili 3. mesto gasilci PGD Gerečja vas, 2. mesto PGD Oplotnica in 1. mesto PGD Ponova vas. Prehodni pokal  KS Vojnik je osvojila ekipa PGD Ponova vas.

Obenem je potekalo tekmovanje ekip starejših gasilk in gasilcev GZ Vojnik-Dobrna. Med ženskimi ekipami je nastopila samo ekipa PGD Vojnik, med moškimi ekipami pa so bili  rezultati naslednji: 3. mesto  ekipa PGD Vojnik, 2. mesto PGD Nova Cerkev in 1. mesto PGD Dobrna

Na zaključni prireditvi je gasilce pozdravil župan občine Vojnik Benedikt Podergajs. Zahvalil se je vsem za udeležbo in jim čestital za odlično pripravljenost. Vsem je zaželel varno pot domov in in izrekel nasvidenje srečanje na pokalnem tekmovanju prihodnje leto.

Pokale so podelili Arnold Ledl, poveljnik CZ Občine Vojnik, Lidija Eler Jazbinšek, predsednica Sveta KS Vojnik, Roman Kugler, predsednik PGD Vojnik, Ivan Jezernik, podpoveljnik Celjske gasilske regije, in Benedikt Podergajs, župan Občine Vojnik.

Podelili so tudi praktične nagrade najstarejši tekmovalki in najstarejšemu tekmovalcu.

 

Milena Jurgec

 

 

Oglejte si tudi