Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
ČET.
12°C
3°C
Oceni objavo

Nemir na srebrnem jubileju

Prva nedelja v marcu je bila namenjena »glasboljubom«. V dvorani OŠ A. Bezenška Frankolovo je domače prosvetno društvo organiziralo jubilejno 25. srečanje narodno-zabavnih ansamblov Ostanimo prijatelji. Prireditev ima več pomenov: ime je dobila po istoimenski pesmi legendarnih Avsenikov, med ljudmi in donatorji ima veliko pristnih prijateljev, ki jo vsa leta zvesto podpirajo, ima pa tudi brezčasen poziv k prepotrebnemu prijateljstvu med ljudmi našega planeta.
Uganka za bralce!

V naslednji zgodbi boste ugotovili, kateri ansambli so nastopili na letošnji prireditvi. »Združbo nastopajočih so sestavljali glasbeniki z vseh koncev Slovenije, lokacijsko najbližji je bil ansambel Mikola. Kaže, da so bili Veseli Dolenjci v Navezi s Sekstakordom, saj so eni in drugi prepevali o večno zanimivi temi – ljubezni. Ko se je med Ognjenimi muzikanti zaslišal ženski glas, je publika zaman iskala dekle in presenečeno ugotovila, da je visoki C prišel iz moškega grla. Posledično se je med ljudmi razlegel tako prisrčen Smeh, da se mu niso mogle upreti nič manj prisrčne Frajerke, ki so prepričljivo dokazale, da tudi one niso od muh. Bravo punce! Energično so nastop nadaljevali Mladi korenjaki in s tem nakazovali, da med ljudi prihaja Nemir. Ne boste verjeli, občinstvo ga je željno pričakovalo, ob njihovih skladbah in komičnih vložkih pa kar pozabilo, da od dve urnega sedenja že malce boli zadnja plat. Žal nastop stand up komičarke Tanje ni bil prepričljivo komičen, a to ni zasenčilo profesionalnosti vseh ostalih nastopajočih in voditeljice koncerta Alje Tihle Hren.«

 

Na dosedanjih 25 prireditvah se je zvrstilo približno 150 glasbenih skupin, med njimi mnoga znana imena, kot so: Modrijani, Akordi, Vagabudni, Saša Avsenik, Alpski kvintet, Miro Klinc, Igor in zlati zvoki, Štajerskih 7 in drugi. Točne statistike obiskovalcev organizator prireditve nima, lahko pa izda podatek, da je dvorana vsako leto polna glasbenih sladokuscev, pogosteje se zgodi, da obiskovalci stojijo, kot pa da kakšen stol sameva. Za konec še pravilna rešitev zgornje uganke: jagodni izbor tokratnega, jubilejnega koncerta, je sestavljalo 8 priznanih slovenskih ansamblov, za piko na i pa še gost prireditve – ansambel Nemir.

 

Sonja Jakop

Foto: Dolfi Jakop 

Oglejte si tudi