Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Turistični prospekt občine Vojnik v novi preobleki

Z željo, da vojniška občina postane prepoznavna in turistom zanimiva, so se člani odbora za gospodarstvo in turizem občine Vojnik odločili, da v delu proračuna, ki ga namenijo za razvoj turizma, del sredstev namenijo za promocijo občine.

Prvi tak projekt je bila izdelava Monografije občine Vojnik v letih 2011/2012. Avtor omenjene monografije je rojak Drago Medved, publikacijo pa je za nas založilo in izdalo podjetje Fit-media. V letu 2013 smo k monografiji dodali še Zemljevid tematskih poti in znamenitosti občine Vojnik, tega so turisti lahko kupili tudi v poštnih poslovalnicah in CPU Vojnik, prav tako so lahko tam kupili spominke, izbrane na natečaju Naj spominek občine Vojnik leta 2012.

Nadaljevali smo z obnovo našega turističnega prospekta Dobrodošlica raznolikosti občin Vojnik in Dobrna. Uredniški odbor, ki so ga sestavljali Amadej Bastl, Jože Smodej, Benedikt Podergajs in strokovna sodelavka občine Vojnik Petra Pehar Žgajner, je bil enotnega mnenja: v tem času je bilo narejeno že veliko novega (npr. občina Dobrna je pred kratkim izdala svoj turistični vodnik), zdaj pa gremo v izdelavo novega prospekta s ponudbo, ki je samo naša, in z že poznanim sloganom. Konec leta 2013 je tako izšel prospekt Dobrodošlica raznolikosti v sodelovanju z Jožetom Žlausom (arhiv starih razglednic), Natašo Koražija (lektura), Mileno Jurgec (lektura in pregled vsebine), Polono Samec (oblikovanje in tisk, podjetje Dinocolor) in Matjažem Jambriškom (fotografije).

 

Prospekt je sestavljen iz naslednjih poglavij:

  • Predgovor župana
  • O našem kraju
  • Bilo je nekoč, davno tega (zgodovina naših krajev)
  • Kulturna in naravna dediščina Vojnika, Nove Cerkve in Frankolovega
  • Turistična in ostala ponudba (prosti čas, šport, muzeji, turistične kmetije ipd.)
  • Reliefni zemljevid občine
  • Koledar dogodkov – utrip naših krajev
  • Najnujnejše ustanove in telefonske številke in ponudba sosednjih občin

Slovensko izdajo smo v letu 2014 dopolnili še z nemško in hrvaško. Letos smo za potrebe promocije občine izdali še dve novi razglednici (malo in veliko), ki s svojo podobo dajeta piko na i celotni preobrazbi turističnih publikacij občine Vojnik.

Kot zanimivost mogoče še tale misel iz Dobrodošlice raznolikosti: »Od mogočnih cerkva in dreves pa niso čisto nič manj opazni krhki miniaturni škarjerezi Doroteje Hauser, ki je ustvarjala na svojem domu na Štalnerjevem hribu. Škarjereze hrani občina Vojnik. V naših publikacijah pa jih delimo z vami.«

 

Poleg novih publikacij s področja turizma smo v preteklem letu obnovili označbe kolesarskih stez in informacijske panoje – eden je pri zdravstveni postaji v Vojniku. Na panoju je predstavljena nova reliefna karta občine Vojnik. Pri stavbi občinske uprave občine Vojnik smo na novo postavili ulične karte Vojnika, Nove Cerkve in Frankolovega. Pred nekaj dnevi pa so čisto na novo postavljene tri table, na katerih se v enem delu predstavljajo in oglašujejo naša podjetja, v sredinskem delu tabel pa je umeščena turistična ponudba naše občine.

 

Petra Pehar Žgajner

 

Oglejte si tudi