Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Konstituiran je svet KS Vojnik

V torek, 21. oktobra 2014, je ob 17. uri potekala konstitutivna seja sveta KS Vojnik.
Na sejo so bili povabljeni vsi novoizvoljeni člani sveta KS Vojnik, g. Miran Pritekelj – predsednik občinske volilne komisije, nekdanji župan Beno Podergajs, novoizvoljeni župan Branko Petre, Mihaela Hren – namestnica tajnice OVK in Irma Blazinšek – koordinatorka sveta KS Vojnik. Po uvodnem pozdravu vseh prisotnih je nadaljevanje seje vodil g. Miran Pritekelj in najprej podal poročilo o izidu volitev. Povedal je, da je delo volilnih odborov in komisij potekalo dobro in brez pripomb.

 

Krajevna skupnost Vojnik je razdeljena na 9 volilnih enot. Svet KS se voli po večinskem sistemu in tisti, ki dobi največ glasov v svoji enoti, je izvoljen. Največ glasov so prejeli naslednji člani:

volilna enota 1 – Franc Jožef Kuzman,

volilna enota 2 – Lidija Eler Jazbinšek,

volilna enota 3 – Matjaž Žgajner,

volilna enota 4 – Samo Kunej,

volilna enota 5 – Cvetka Koželj,

volilna enota 6 – Marjan Oprčkal,

volilna enota 7 – Marija Žerjav,

volilna enota 8 – Ivana Plešnik,

volilna enota 9 – Miran Skutnik.

 

G. Pritekelj je seznanil prisotne, da lahko o potrditvi mandatov članov sveta KS glasujejo tajno ali javno. Člani so se odločili za javno glasovanje in soglasno potrdili mandate članov sveta KS Vojnik, kot jih je predstavil predsednik OVK. Sprejet je bil ugotovitveni sklep o konstituiranju sveta KS Vojnik.

Predsednik OVK je čestital vsem izvoljenim članom in jih seznanil, da s konstituiranjem novega sveta KS preneha mandat sestavi prejšnjega. V nadaljevanju je g. Pritekelj predlagal, da člani izmed izvoljenih članov predlagajo kandidata za predsednika sveta KS, in jih seznanil, da lahko to storijo z javnim ali tajnim glasovanjem. Člani so se odločili za javno glasovanje in predlagali Lidijo Eler Jazbinšek za predsednico ter predlog soglasno podprli.

Predsednica sveta KS, kot to predpisuje statut, poda predlog za podpredsednika sveta KS. Predlagala je g. Franca Jožefa Kuzmana, ki je funkcijo sprejel in bil z javnim glasovanjem soglasno potrjen. Oba sta se iskreno zahvalila za izkazano čast in izrazila upanje, da ob delu z roko v roki tudi uspeh ne bo izostal.

Nato je besedo dobil novoizvoljeni župan Branko Petre. V nadaljevanju je prisotnim predstavil svoj način vodenja občine Vojnik. Njegove prioritete bodo: razvoj in vlaganje na področju komunalne infrastrukture, nadaljevanju podpore za delovanje društev, spodbujanje medgeneracijskega sodelovanja z aktivnim vključevanjem vseh ciljnih skupin. Zahvalil se je tudi nekdanjemu županu Benu Podergajsu za dolgoletno uspešno vodenje vojniške občine in mu predal besedo.

Beno Podergajs je povzel delovanje krajevne skupnosti v preteklem obdobju ter se zahvalil predsednici za povezovanje med svetom krajevne skupnosti in občinskim svetom. Posebej je pohvalil tudi člane sveta KS za njihovo vključevanje v kulturno in družbeno dogajanje ter redne obiske prireditev.

 

Predsednica sveta KS je vsem članom zaželela še veliko ustvarjalnih uspehov in vztrajnosti pri doseganju zastavljenih ciljev.

 

Lidija Eler Jazbinšek

Foto: Jure Vovk

Oglejte si tudi