Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Srečanje starejših krajanov KS Vojnik

Na tradicionalnem srečanju KS Vojnik so se zbrali najstarejši krajani in krajanke
Pobuda za organizacijo take vrste srečanj je bila dana, ko sva s strokovno sodelavko Irmo Blazinšek ob novem letu pred petimi leti začeli obiskovati najstarejše krajane in krajanke. Takrat so naju v pogovoru nekateri med obiskanimi vprašali po kakšnem znancu ali prijatelju in izrazili željo, da bi se želeli srečati. Tako smo to pobudo skušali uresničiti z vedno več somišljeniki; vedno več ljudi je pripravljenih priskočiti na pomoč pri izvedbi in organizaciji.

 

Letos je bil na srečanju z nami tudi podžupan Viki Štokojnik, ki je z zbranimi razmišljal o tem, da so še generacija tistih, ki poznajo pristno obliko druženja brez elektronskih pripomočkov, in jim zaželel, da to ohranjajo. Predsednica KS Vojnik sem zbranim predstavila naložbe v lanskem letu in jih seznanila z načrti za letos ter jim zaželela prijetno druženje in življenjsko srečo, prepleteno z zdravjem, prijazno besedo ter iskrenimi in srčnimi ljudmi. Najstarejšemu sokrajanu in najstarejši sokrajanki na srečanju smo ob tej priložnosti podarili šopka.

Našemu povabilu k sodelovanju so se odzvali tudi otroci iz OŠ Vojnik, ki so pod mentorstvom Milanke Kralj zaplesali venček plesov. Mlada pevka Urška Oprčkal je s svojim lepim glasom navdušila in popestrila prireditev, saj so vsi zbrani pozorno prisluhnili njenemu petju, nato pa so zapeli še skupaj z njo. Za posebno presenečenje je poskrbel del zasedbe moškega pevskega zbora KUD France Prešeren Vojnik. Pred odhodom na nastop v Ljubljano so si vzeli čas in prišli zapet.

Članice kmečkih žena Meta so spekle okusen kruh in poskrbele za pecivo ter prijeten klepet, članice KO RK Vojnik so pomagala pri serviranju hrane in druženju. KS Vojnik pa se zahvaljuje OŠ Vojnik z ravnateljico Olgo Kovač in kuharji za okusno pripravljen obrok.

 

Lidija Eler Jazbinšek

Foto: Franci Kuzman

Oglejte si tudi