Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Srečanje starejših krajanov na Frankolovem

Vsako leto v mesecu maju v okviru praznika Krajevne skupnosti Frankolovo povabimo na tradicionalno srečanje vse krajane stare 70 in več let.
Organizatorja srečanja sta Krajevna skupnost Frankolovo in župnijska Karitas Frankolovo. Veseli smo, da se vsakoletnega srečanja udeleži okoli 50–60 oseb. Marsikdo od udeležencev srečanja se videva med seboj le ob tej priliki, zato je takšno druženje še bolj zanimivo in privlačno. Vemo, da se nekateri zaradi zdravstvenih težav srečanja ne morejo udeležiti.


Tradicionalno je v ta namen pred prireditvijo pater Branko Cestnik daroval mašo v farni cerkvi, nato pa se je srečanje nadaljevalo v gostilni Turist. Sledil je kulturni program, ki ga je začel vokalni sekstet Lindek ter nadaljevali učenci OŠ Antona Bezenška Frankolovo, kot že vrsto let do sedaj. Sledili so pozdravi in želje v imenu sveta KS Frankolovo, pozdravi ge. Darje Flis, predsednice župnijske Karitas Frankolovo, ter g. Branka Petreta, župana Občine Vojnik. Po fotografiranju za spomin je v sproščenem vzdušju sledila pogostitev, ki jo je pripravil kolektiv gostilne Turist Frankolovo. Udeleženci srečanja so bili veseli in hvaležni za organizacijo dogodka in obljubili, da se naslednje leto ob takšni priliki zopet vidimo.


Hvala vsem, ki ste se srečanja udeležili. Hvala vokalnemu sekstetu Lindek in učencem OŠ Antona Bezenška Frankolovo, pod vodstvom učiteljice ge. Leonide Rožanski, ki so pripravili kulturni program. Zahvala tudi patru Branku Cestniku za brano mašo, članicam Karitasa za pecivo in županu Branku Petretu za obisk in izrečene lepe misli. Takšnih srečanj se vsi skupaj veselimo in komaj čakamo, da se naslednje leto zopet vidimo. Hvala.

 

Dušan Horvat, predsednik sveta KS Frankolovo

Foto: Lea Sreš

Oglejte si tudi