Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
-0°C
SOB.
19°C
3°C
Oceni objavo

Rebalans proračuna za leto 2014

Občinski svet Občine Vojnik je na 30. seji dne 7. 8. 2014 sprejel drugi rebalans proračuna za leto 2014.

Prvi rebalans, sprejet v mesecu aprilu, se je nanašal na spremembo načrta razvojnih programov, v katerem smo opredelili investicijo izgradnje kanalizacije severovzhod Arclin in Pot v Lešje, s katero smo se prijavili na razpis preostanka neporabljenih evropskih sredstev. 

 

Z drugim rebalansom se prihodki in odhodki v skupni višini bistveno ne spreminjajo in znašajo (gl. tudi razpredelnici v prilogi):

 

Z rebalansom je planirano za 58.000 EUR manj prihodkov od okoljskih dajatev, največje zmanjšanje je pri okoljski dajatvi za onesnaževanje okolja zaradi odvajanja odpadnih voda. Manj prihodkov (27.000 EUR) je tudi za izvajanje programov javnih del. Sofinanciranje delovanja dveh skupnih občinskih uprav, ki imata sedež v naši občini, iz državnega proračuna se delno (36.000 EUR) zamika v leto 2015. V rebalansu je upoštevan prihodek dobička javnih podjetij Simbio in VO-KA v višini 62.000 EUR in sofinanciranje povečanja kapacitete vodovoda Črešnjice s strani Občine Šentjur v znesku 32.000 EUR. Na strani odhodkov pa je prišlo do več manjših povečanj na postavkah, namenjenih za tekoče delovanje občine, predvsem na področju družbenih dejavnosti, komunale in urejanja okolja; zmanjšanje odhodkov pa je pri financiranju matičnega vrtca in izvajanju zimskega vzdrževanja cest. Spremembe v investicijskem delu proračuna se nanašajo v največji meri na področje komunale in prostorskega načrtovanja. Namenjajo se dodatna sredstva za občinski prostorski načrt in z njim povezano izdelavo protipoplavnih rešitev (10.000 EUR), za povečanje moči črpališča na vodovodu Črešnjice je planirano 32.000 EUR. V naslednje proračunsko obdobje se zamika izgradnja vodovoda Razgorce in Spodnje Brdce; dokumentacija za prvega se še pridobiva, medtem ko je za drugega že urejena. 

 

Več informacij o rebalansu proračuna lahko pridobite na spletni strani Občine Vojnik.

 

Irena Špegel Jovan

Foto: Jure Vovk

Oglejte si tudi