Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Predvidene investicije v letu 2017

V letu 2017 imamo v proračunu planirane naslednje investicije:
Ceste

Asfaltiranje javnih poti po načrtu Krajevne skupnosti Nova Cerkev (predvideva se asfaltiranje v mesecu juniju in juliju). Režijski odbori bodo o tem pravočasno obveščeni, urejeno morajo imeti potrebno dokumentacijo, ki jo zahteva Občina Vojnik. Letos se bo začela rekonstrukcija državne ceste Nova Cerkev–Socka do mostu. V spomladanskem delu se bodo začela tudi krpanja na nekaterih nujnih asfaltnih razpokah na javnih poteh. Urejale se bodo odmere in odpisi lokalnih cest in javnih poti. Skozi celo leto bomo redno vzdrževali makadamske ceste, bankine ter čistili jarke ter prepuste. Izdelan je tudi idejni projekt nove ceste mimo šole Nova Cerkev za zazidalni načrt Nova Cerkev 6.


Pločniki

Ureditev pločnika v Socki na relaciji od Koprivnika do šole z odkupom dela zemljišča po desni strani.

 

Kolesarske poti

Pripravljen je idejni projekt za izgradnjo kolesarske steze Celje–Vojnik–Nova Cerkev–Dobrna.


Ureditev varne šolske poti

Ureditev varne šolske poti v Socki od Milana Kotnika (ob Hudinji) do avtobusne postaje (po ogledu predstavnikov DRI Ljubljana in Direkcije za vode).

 

Mostovi

Obnova lesenega mostu pri Samcu v Polžah, izgradnjo novega betonskega mostu čez reko Hudinjo za cesto Homec–Zlateče. Redno bomo vzdrževali vse lesene mostove, ki jih imamo v krajevni skupnosti 12.


Kanalizacija

Občina Vojnik ima pripravljene projekte za kanalizacijo Razdelj–Polže in projekt za del Nove Cerkve, pod šolo. Urejen je idejni projekt za kanalizacijo Lemberg–Nova Cerkev ter kanalizacijo Socka–Nova Cerkev do čistilne naprave. Idejne projekte si lahko ogledate pri Boštjanu Švabu na Občini Vojnik.

 

Vodovod

Letos se predvideva pridobitev ustrezne dokumentacije (izdelava projekta, gradbeno dovoljenje ipd.) za ureditev vodovoda Trnovlje pri Socki. Podjetje VO-KA ima v načrtu opraviti ogled za izdelavo idejnega projekta – vodovod Lemberg.

 

Protipoplavni ukrepi

Za ureditev protipoplavnih ukrepov v Socki pri trgovini Skaza, pri mizarstvu Koprivnik z naseljem, v Socki pri Jožetu Štokovniku do naselja Polže in pri Dragu Goričanu (od hiše Modrijančičev do ceste Polže) trenutno potekajo razgovori s predstavniki Direkcije za vode.


Sanacija plazov

V letu 2017 se bo začela sanacija plazu med Trnovljami in Frankolovim.

 

Javna razsvetljava

Predvideva se ureditev oziroma izvedba dveh luči na relaciji Socka od hišne številke 22 do 24.

 

Pokopališče

Na pokopališču imamo letos naslednje načrte: ureditev harmonij vrat pri vetrolovu v mrliški veži; ureditev služnostne poti do obzidja in brežine ter ureditev elektrokabla za obzidjem na vzhodnem delu.

 

Društva

Ureditev podstrešnih prostorov v POŠ Socka za športno in kulturno društvo Socka, prostor za prireditve v graščinskem parku v Socki (ureditev odra za nastopajoče, ureditev manjših potk ter zasaditev ustreznih drevesnic ob državni cesti).

 

Ureditev stavbe Nova Cerkev 22

V spomladanskem delu se bo nadaljevala adaptacija desetih stanovanj za mlade družine.

 

Želja in potreb je še veliko, vendar se vsega v določenem času ne da postoriti. V letu 2017 si bomo prizadevali za izvedbo celotnega načrta.
 
Slavko Jezernik
Foto: osebni arhiv, Lea Sreš

 

Oglejte si tudi