Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Plan investicij in vzdrževalnih del v KS Frankolovo za leto 2016

Člani Sveta KS Frankolovo smo 29. septembra 2015 na svoji 5. redni seji obravnavali predlog najnujnejših investicijskih del v svoji KS za osnutek proračuna Občine Vojnik 2016 in ga soglasno sprejeli. Po sestankih občinskih odborov in usklajevanjih je bil v drugi polovici meseca decembra sprejet proračun Občine Vojnik za leto 2016.
Povedati moram, da so bile naše želje, potrebe in pričakovanja večje od dokončno usklajenih proračunskih postavk sprejetega proračuna. Vemo, da se je v jesenskem obdobju leta 2015 v našem kraju izvajalo več projektov hkrati in da jih bo nekaj dokončanih letos. Mislim na kanalizacijo – manjka zaključni sloj asfalta – in vodovod Beli Potok – med drugim ni izveden asfalt.

Potrebe v vseh treh KS so velike. Vedno več je želja od realnih zmožnosti, zato je delitev investicijskega kolača velikokrat odvisna od prioritet in izpolnjenih pogojev za izvajanje projektov. Kljub naštetim dejstvom in mačehovskemu odnosu države do občin pa mislim, da bo v prihodnje treba na posameznih postavkah proračuna optimizirati zneske. Obstoječa komunalna infrastruktura je potrebna vzdrževanja oziroma obnove. Prepričan sem, da pri večjih investicijah ne bo šlo brez kreditov – vrtec Frankolovo s šolskim igriščem in skupna kurilnica z energetsko obnovo OŠ Antona Bezenška Frankolovo.

Člani Sveta KS Frankolovo smo omenjeno investicijo postavili na prvo mesto kot prioriteto, ki je pomembna za naš kraj, obenem pa tudi za občino. Stroški ogrevanja šolskih prostorov, ki jih zagotavlja občina, so občutno preveliki. Neprimerni prostori vrtca, vrsta ogrevanja in neprimerna izolacija starega dela šole in telovadnice so dejstva, ki opravičujejo kompleksno rešitev v čim krajšem času. Po sprejetju novega občinskega prostorskega plana – OPN bodo izpolnjeni pogoji za pridobivanje tehnične dokumentacije.
 

Seznam potrjenih postavk proračuna Občine Vojnik za KS Frankolovo za leto 2016

  1. Izgradnja kanalizacije Frankolovo (en odsek) in pridobitev gradbenega dovoljenja za kompletno III. fazo – 40.000 EUR
  2. Izgradnja vodovoda Brdce – 35.000 EUR
  3. Izgradnja vodovoda Beli Potok – 11.200 EUR
  4. Obnova vodovoda na sistemu Kapelca (Rakova Steza) – 30.000 EUR (financiranje iz najemnine – VO-KA)
  5. Zajem vrtine Beli Potok in navezava na vodovodni sistem Gojka – 25.000 EUR (financiranje iz najemnine – VO-KA)
  6. Vzdrževanje asfaltnih cest – 35.000 EUR
  7. Mulde (asfalt) – 10.000 EUR
  8. Asfaltiranje cest po planu – 50.000 EUR
  9. Vzdrževanje makadamskih cest – 12.000 EUR
  10. Vzdrževanje pokopališč in mrliške vežice – 2.000 EUR
  11.  Urejanje kraja – 14.000 EUR
  12.  Zimska služba – 23.000 EUR
  13.  Nakup avta za PGD Frankolovo – 10.000 EU

 

Tekst in foto: Dušan Horvat, predsednik sveta KS Frankolovo

Predsednik Sveta KS Frankolovo, Dušan Horvat, se iskreno zahvaljuje vsem, ki so pomagali pri izdelavi pustne maske, ki jo vsako leto pripravi KS Frankolovo z društvi.

Posebna zahvala  pa  velja družini Železnik, družini Petre in Igorju Rotarju, ki so prispevali največ, da smo se z masko  lahko predstavili na karnevalu v Novi Cerkvi.


Oglejte si tudi