Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
NED.
13°C
0°C
Oceni objavo

Krajevna skupnost Vojnik

Svet KS Vojnik se je sestal na tretji redni seji. Tokrat prvič v novopridobljenih prostorih. Hvala županu Branku Petretu, direktorici občinske uprave, Mojci Skale, in načelniku UE Celje, Damjanu Vrečku, s sodelavkami za sodelovanje pri zamenjavi prostorov.
Člani sveta KS Vojnik smo na tretji redni seji sveta KS Vojnik obravnavali in potrdili Letno poročilo 2014, ki je del poročila proračuna Občine Vojnik. Sestavljeno je iz poročila o realizaciji finančnega načrta KS Vojnik, poslovnega poročila in računovodskega poročila.

 

Poslovanje KS se nanaša na pokrivanje določenih področij, ki jih v pristojnost KS prenese Občina Vojnik s sprejetjem proračuna za tekoče leto.

 

Krajevna skupnost Vojnik izkazuje v letu 2014 prihodke v višini 38.269,90 EUR in odhodke v višini 37.461,91 EUR, kar pomeni, da znaša presežek prihodkov nad odhodki 807.99 EUR. Od občine je prejela še 2.508.25 EUR sredstev, ki v tekočem letu niso bila porabljena in so skladno z navodili ministrstva za finance zavedena kot obveznost krajevne skupnosti do občine. Sredstva bodo porabljena v letu 2015, o čemer bo krajevna skupnost poročala v okviru tekočih poročil. Večjih odstopanj med uresničenim in sprejetim proračunom ni.

 

V okviru svojega poslovanja KS Vojnik izvaja dejavnosti in izkazuje odhodke za naslednja področja: zimska služba – 21.766 EUR (58,10 %), vzdrževanje makadamskih cest 12.941 EUR (34,55 %), krajevni praznik 1.892 EUR (5,05 %) in tekoče poslovanje 861,69 EUR (2,30 %).

 

Krajevna skupnost za svoje redno delovanje uporablja neopredmetena in opredmetena osnovna sredstva. Nove nabave se izvajajo neposredno s strani občine, kjer se tudi evidenčno vodijo. Nepremičnine zajemajo mrliško vežo, avtobusna postajališča in zemljišče. V letu 2014 ni bilo novih nakupov nepremičnin.

 

Zaraščanje, gasilci, zimska služba

Na seji je bila ponovno izpostavljena problematika zoženja cestišč zaradi neurejenosti živih mej, seganja vej dreves in postavitve ograj v območje varovalnega pasu cest, ki poslabšujejo preglednost, zato naprošam vse lastnike zemljišč ob cestah, da poskrbijo za urejenost živih meja in odstranijo morebitne veje dreves, ki se zaraščajo v pas cestnega telesa. Z ureditvijo tega bo tudi gasilcem na intervencijah ali pri razvozih pitne vode omogočen oz. olajšan dostop, prav tako pa bodo izvajalci zimske službe v času sneženja lažje opravili svoje delo. Vsem izvajalcem, ki so skrbeli za prevoznost naših cest v zimskem času, hvala za sodelovanje in dobro opravljeno delo.

 

Čistilna akcija

Pomlad s svojim prihodom – s cvetjem in zelenjem – pokaže lepoto narave, hkrati pa odkrije vse tisto, kar je snežna odeja skrbno varovala pred očmi. To so smeti, najpogosteje posledica premalo odgovornega občutka za okolje, za naš skupni življenjski prostor. Mnogi posamezniki, člani društev in družin, povečini že »stari znanci« ste s svojo udeležbo na čistilni akciji po vaseh in v samem centru Vojnika poskrbeli, da je okolje čistejše in čistilna akcija uspešno zaključena. Vsakemu iskrena hvala za prispevek k čistejšemu okolju. V naslednjem letu si želimo ponovnega sodelovanja in izrekamo dobrodošlico tudi novim udeležencem.

 

Lidija Eler Jazbinšek, predsednica sveta KS Vojnik

 Foto: Jure Vovk

Oglejte si tudi