Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Krajevna skupnost Vojnik

O ciljih in potrebah smo s člani Sveta KS odločali na naši septembrski seji, na kateri smo podali predloge plana investicij za vključitev v proračun za leto 2014.

Spoštovane sokrajanke in sokrajani, bralke in bralci Ogledala!

 

Kmalu se bo še enemu letu iztekel čas, zopet bomo delali inventuro in si postavljali nove cilje

  

Plan je obsežen, saj je na področju naše krajevne skupnosti kljub nekaterim uresničenim večjim investicijam -dokončani telovadnici, pričetku izgradnje kanalizacije Arclin in vodovoda Tomaž še veliko planiranih in potrebnih investicijskih vlaganj na področju družbenih dejavnosti, izgradnje komunalne infrastrukture ... Vse zaznane potrebe smo zapisali v plan, saj je to prvi pogoj, da imajo možnost uresničitve. Drugi, mnogo težji pa je vključitev v proračun z zagotovitvijo finančnih sredstev, da se projekt izvede.

 

V letu 2014 načrtujemo nadaljevanje pričete rekonstrukcije mrliške vežice z ureditvijo fasade na dograjenem delu in z opremo kuhinje, nadaljevanje izgradnje vodovoda na območju Tomaža, pričetek izgradnje kanalizacije iz Arclina proti Konjskemu. Še vedno pa nam ostajajo nerešeni vodovodi za območja Razgorc, Gabrovca, Sp. Slemen in Hrastnika. Kljub veliki angažiranosti krajanov Pristave pa je trenutno ta kanalizacija zapisna v planu, vendar na žalost  finančnih sredstev v proračunu za ta projekt trenutno še ni zagotovljenih.  Izgradnja pločnikov in kolesarskih stez se nam tudi izmika.

 

Zagotovljena sredstva so namenjena še za redno gramoziranje in vzdrževanje makadamskih cest.

Ob tem bi se zahvalila vsem tistim krajanom, ki nam s svojim delom mnogokrat priskočite na pomoč, sami vzamete lopato v roko in zakrpate uničeno cesto, pri tem pa uporabite material, ki ga je voda zaradi svoje moči prestavila. Tudi zaradi vas in vašega vloženega dela lahko popravimo kakšno cesto več.

 

Predstavila sem vam le investicije, ki so predvidene v proračunu. V primeru pridobitve dodatnih finančnih sredstev pa bomo z veseljem dodali še kakšno že planirano in v planu zapisano investicijo.

 

V mesecu oktobru smo izvedli sestanek z izvajalci zimske službe - Boštjanom Slemenškom, Maksimiljanom Lipovškom, Martinom Kukovičem, Francijem Landekerjem, Jurijem Sitarjem in Marjanom Jakšetom, ki bodo v času zimskih razmer skrbeli za prevoznost naših cest. Da pa bo to lahko potekalo čimbolj nemoteno, prosim lastnike zemljišč ob javnih poteh, da - kolikor je le mogoče - obrežejo veje ki segajo v cestno telo,

vse krajane pa, da ob sneženju svojih vozil ne puščate ob javnih poteh, saj boste s tem tudi vi pripomogli k neovirani izvedbi zimske službe.

 

Bližajo se prazniki, ko si bomo vzeli nekaj več časa za pogovor, si pogosteje segli v roke in izrekli lepo besedo, voščilo. Morda je to čas, ko bomo zbrali moč in pristopili do sočloveka, ki je sam, ali soseda, s katerim že dolgo nismo spregovorili zaradi davno izrečene besede. Želim vam, da vam v letu 2014 uspe živeti življenje, kot ste si ga zamislili, in videti odsev sreče tudi v drugih.

 

                                                                                                      Lidija  Eler Jazbinšek

                                                                                              Predsednica sveta KS Vojnik

 

 

 

 

Oglejte si tudi