Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Smeli načrti v KS Nova Cerkev

Leto 2016 se izteka in program dela, ki smo ga sprejeli, je v večini izpolnjen. Potrebe v KS Nova Cerkev po izboljšavi cest, vodovodov, bankin, kanalizacije, pridobivanju stanovanj in šolskih prostorov so vsako leto velike, vendar s sredstvi, ki so nam na razpolago, postorimo najnujnejše in omogočamo razvoj kraja in boljše življenje ljudem. Načrt investicij za leto 2017 je realen in pomeni nadaljevanje prizadevanj za dvig kakovosti življenja v KS Nova Cerkev.

Ceste, mostovi in kolesarske poti so za krajane zelo pomembni

Asfaltiranje javnih poti se bo izvajalo po načrtu KS v poletnih mesecih. Režijski odbori bodo o tem pravočasno obveščeni, urejeno morajo imeti potrebno dokumentacijo, ki jo zahteva Občina Vojnik. Predvidena je rekonstrukcija državne ceste Nova Cerkev–Socka. V spomladanskem delu se bodo začela tudi krpanja na nekaterih nujnih asfaltnih razpokah na javnih poteh. Urejale se bodo odmere in odpisi lokalnih cest in javnih poti. Izdelan je tudi idejni projekt nove ceste mimo šole Nova Cerkev za zazidalni načrt Nova Cerkev 6. Odkupili bomo  zemljišča za izgradnjo pločnika od gostilne Koprivnik do šole Socka. Skozi celo leto bomo redno vzdrževali makadamske ceste, bankine ter čistili jarke ter prepuste. Planiramo obnovo lesenega mostu pri Samcu v Polžah, izgradnjo novega betonskega mostu čez reko Hudinjo za cesto Homec–Zlateče. Redno bomo vzdrževali vse lesene mostove, ki jih imamo v krajevni skupnosti 12. Pripravili bomo idejne zasnove  za izgradnjo  kolesarske steze Nova Cerkev–Socka. Pripravljen je idejni projekt za kolesarsko stezo Celje–Vojnik–Nova Cerkev–Dobrna.

Vodovod in kanalizacija

V sodelovanju z VO-KA Celje  bo pripravljen idejni projekt za vodovod Lemberg, kjer bo dobilo vodo 18 uporabnikov. Občina Vojnik ima pripravljeno dokumentacijo za kanalizacijo Razdelj–Polže in idejni projekt za del Nove Cerkve, pod šolo. Urejen je idejni projekt za kanalizacijo Lemberg–Nova Cerkev ter kanalizacijo Socka–Nova Cerkev do čistilne naprave. Idejne projekte si lahko ogledate pri Boštjanu Švabu na Občini Vojnik.

Ostali načrtovani projekti

V letu 2017 bomo uredili plaz med Trnovljami in Frankolovim. Nadaljevala se bo adaptacija desetih stanovanj za mlade družine v  Novi Cerkvi 22 in ureditev podstrešnih prostorov v POŠ Socka za športno in kulturno društvo, prostor za prireditve v graščinskem parku v Socki in postavitev ograje na  travnatem igrišču POŠ Nova Cerkev. Dela se bodo izvajala tudi na pokopališču.

Zimska služba

Izvajalci zimske službe v KS Nova Cerkev: Aljaž Majcen, Tadej Cvikl, Lenard Kuzman, Bojan Krnjavšek, Anton Ofentavšek, Nenad Vinder, Franc Logariček, Boštjan Štante, Rajko Sentočnik in Miran Zupanek.

Želja in potreb je še veliko, vendar se vsega v določenem času ne da postoriti. V letu 2017 si bomo prizadevali za izvedbo celotnega načrta. Ob zaključku leta se zahvaljujem za sodelovanje vsem članom sveta KS, članom režijskih odborov, prizadevnim delavcem v društvih, učencem in učiteljem obeh podružničnih šol in vsem, ki pomagate pri razvoju kraja. V letu, ki prihaja, vam želim veliko sodelovanja in dobrega počutja v KS Nova Cerkev.


Slavko Jezernik, Lea Sreš
Foto: Lea Sreš

Oglejte si tudi