Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Krajevna skupnost Frankolovo

Zimska služba

Tudi letošnja zima je bila s snežnimi padavinami podobna lanski, zato izvajalci zimske službe niso imeli večjih težav na terenu. Kljub večkratnim opozorilom sveta KS prosimo lastnike zemljišč, da ob cestišču odstranijo drevje oz. vejevje, ki sega v cestno telo in s tem ovira normalno izvajanje del.

V imenu sveta KS Frankolovo se zahvaljujem vsem izvajalcem zimske službe za dobro opravljeno delo v upanju, da s takšnim sodelovanjem nadaljujemo tudi v prihodnje.

 

 

Pustna maska

Tudi letos smo predstavniki sveta KS in društev v kraju pripravili skupinsko pustno masko »Pošta Frankolovo« za 28. Tradicionalni pustni karneval v Novi Cerkvi. Zahvaljujem se vsem, ki ste sodelovali pri izdelavi pustne maske in prisostvovali povorki. Zahvala družinama Železnik in Petrej za pomoč pri pripravi letošnje maske. Upamo, da bomo v prihodnje to tradicijo uspešno nadaljevali.

 

 

Čistilna akcija 2015

V soboto, 28. marca 2015, smo se v organizaciji sveta KS Frankolovo in društev v kraju pridružili vsakoletni čistilni akciji okolja. Ključ prepričanju, da smo v prejšnjih akcijah že dobro očistili kraj, smo že kmalu po koncu mile zime začeli odkrivati nove odpadke. Čiščenje se je odvijalo na ustaljenih lokacijah – čistilni akciji so se pridružili tudi učenci OŠ Antona Bezenška Frankolovo, okolico šole in parka so očistili že v petek. Po zaključku čistilne akcije je sledilo okrepčilo oziroma skromna malica v frankolovskem gasilskem domu.

 

Svet KS Frankolovo se zahvaljuje vsem udeležencem čistilne akcije, saj so s svojo prisotnostjo pripomogli k lepši podobi domačega kraja.

 

Dušan Horvat, predsednik sveta KS

Foto: Jure Vovk

 

Oglejte si tudi