Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Krajevna skupnost Vojnik

Pomlad se počasi preveša v poletje. Ob nastanku tega zapisa do izida Ogledala manjka še sedemnajst dni.

Spoštovani sokrajani in sokrajanke, bralci in bralke Ogledala!

 

Za nami je čistilna akcija, v katero ste se vključili člani društev in posamezniki z različnih predelov naše KS ter šolarji in malčki. Hvala vsem, ki ste prispevali k čistejšemu okolju, in tudi vsem tistim, ki odpadke skrbno odlagate v zanje namenjene zabojnike, jih ločujete na ekoloških otokih ali pa jih odpeljete v zbirni center Vojnik, ki je v poletnem času odprt vsak četrtek od 15.00 do 19.00 in vsako soboto od 8.00 do 12.00. Žal se še vedno pojavljajo posamezniki, ki komunalne odpade odlagajo na neprimerna mesta. Prevečkrat za takšno odlaganje uporabijo tudi pokopališče.

 

V naši bližini je vse več sokrajank in sokrajanov, ki potrebujejo tako našo pomoč kot tudi pomoč humanitarnih organizacij. Tudi zaradi Krajevne organizacije Rdečega križa Vojnik, ki jo vodi Milena Jurgec, je v želji, da se prejemnikom paketov RK omogoči lažji dostop do njih, organizirala delitev prehrambnih paketov v prostorih Občine Vojnik. 

 

Sedemnajsti maj je bil za vojniške gasilce velik praznik. Pri njihovi glavni nalogi – požarni zaščiti in reševanju – jim bo od zdaj v pomoč nova avtocisterna AC 16 60, ki smo je veseli tudi v KS Vojnik, saj ta pridobitev ne pomeni le posodobitve voznega parka PGD Vojnik, ampak tudi izboljšanje materialnih pogojev dobre operativne pripravljenosti gasilske enote PGD Vojnik.

 

Na zadnji seji sveta KS Vojnik smo s člani pregledali in oblikovali seznam cest, ki potrebujejo sanacijo. Zavedamo se, da je veliko naših cest v zelo slabem stanju. V okviru zmogljivih sredstev se bodo opravila najnujnejša popravila, košnja ob cestah in gramoziranje. Hvaležni smo vsem tistim koscem, ki ob košnji lastnih travnikov pokosite tudi obcestni rob.

 

V dneh, ko nastaja ta zapis, se na mostu čez Hudinjo v Arclinu pripravljajo na asfaltiranje, hkrati pa na tem območju poteka izgradnja kanalizacije. Zaradi hkratnosti dveh projektov so se pojavljale težave s prometno pretočnostjo. Krajani Arclina in uporabniki cest – zahvaljujem se vam, da ste s strpnostjo in razumevanjem sprejeli ovire v prometu, in verjamem, da boste po končanih delih zadovoljni tudi sami.

 

Nazadnje pa vas še vljudno povabim, da pridete 20. junija 2014 ob 19.30 v vojniški kulturni dom na prireditev ob prazniku KS Vojnik. Naj bosta prireditev in druženje po njej priložnost, da se sokrajani srečamo.

 

Lidija Eler Jazbinšek, predsednica sveta KS Vojnik

 

 

Oglejte si tudi