Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Načrt investicij in vzdrževalnih del za leto 2017

Člani Sveta KS Frankolovo smo v mesecu septembru 2016 na svoji redni seji obravnavali predlog najnujnejših vzdrževalnih in investicijskih del za leto 2017. Po temeljiti razpravi smo soglasno potrdili načrt, ki je bil osnova za obravnave in usklajevanja na pristojnih občinskih odborih. Naši načrti in želje na področju vzdrževanja in investicij vsako leto presegajo realne možnosti črpanja sredstev iz občinskega proračuna. Prav zaradi tega smo tudi letos poudarili nekatere projekte, ki že več let čakajo na izvedbo. Po vseh potrebnih obravnavah je bil proračun Občine Vojnik za leto 2017, v katerem so zapisane usklajene postavke na področju vzdrževanja in investicij za naš kraj, sprejet sredi meseca decembra 2016.

Seznam postavk proračuna občine za KS za leto 2017:

- gradnja kanalizacije Frankolovo, II. faza – 90. 000 EUR,

- izdelava tehnične dokumentacije za gradnjo vrtca Frankolovo in ostalo potrebno infrastrukturo – 50.000 EUR,

- gradnja vodovoda Straža pri Dolu – 50.000 EUR,

- gradnja vodovoda Beli Potok – 11.200 EUR,

- vzdrževanje asfaltnih cest – 35.000 EUR,

- mulde – 10.000 EUR,

- vzdrževanje makadamskih cest – 12.000 EUR,

- zimska služba – 23.000 +18.000 = 41.000 EUR,

- urejanje kraja – 14.000 EUR.

 

Investicijsko vzdrževanje pokopališč v KS

Investicije na naših pokopališčih se financirajo iz občinskega proračuna, v zadnjih letih le iz koncesijske dajatve. Zaradi majhnosti pokopališč na Frankolovem in v Črešnjicah je ta simbolična, znaša namreč borih 1.510 EUR. Z omenjeno vrednostjo je težko vzdrževati obe pokopališči in mrliški vežici na obeh lokacijah. Zavedamo se, da moramo na tem področju še marsikaj postoriti, kar pa brez namensko zagotovljenih sredstev iz proračuna občine ne bo mogoče. Kljub temu nam je ob koncu leta v lastni režiji in s prostovoljnim delom ter simboličnim deležem občinskega proračuna uspelo izboljšati stanje pokopališča Frankolovo. Pri vhodu na pokopališče smo z novo kritino prekrili nadstrešek in zagotovili bolj varen prehod med starim in novim pokopališčem z montažo železne stopniščne ograje. Pri prekrivanju strehe nadstreška so sodelovali Robi Zupanc, Jože Podgoršek, Vlado Pečovnik in Zdenko Skaza, železno stopniščno ograjo je izdelal in montiral Borut Lorger. Vsem se iskreno zahvaljujem za uspešno opravljeno delo, nesebično pomoč in razumevanje.

 

Zahvala ob izdelavi pustne maske

Tudi letos smo se v kraju organizirali in s skupnimi močmi pripravili pustno masko za tradicionalni pustni karneval v Novi Cerkvi. Iskreno se zahvaljujem članom Sveta KS Frankolovo in članom društev v kraju, ki ste sodelovali pri pripravi maske. Hvala družini Železnik za gostoljubje in pomoč pri izdelavi maske, Igorju Rotarju za oblikovanje in družini Petrej za prevoz.

Tekst in foto: Dušan Horvat

Oglejte si tudi