Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Izgradnja telovadnice OŠ Vojnik

V mesecu juliju se je začela gradnja nove telovadnice OŠ Vojnik. Najprej je izvajalec izvedel rušenje starega objekta.

Ceste mostovi Celje so kot izvajalec del bili izbrani za izdelavo projektne dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja, projektne dokumentacije za izvedbo del, izgradnje telovadnice in nabava opreme za  telovadnice. Pogodbena vrednost znaša 2.285.290,80 EUR.

Projekt sofinancira Ministrstvo za šolstvo in šport, sektor za investicije, v višini 617.388,00 EUR in sektor za šport v višini 175.640,00 EUR.

Za telovadnico OŠ Vojnik smo prejeli dodatna finančna sredstva s strani EKO sklada.

Nova telovadnica bo namenjena v prvi vrsti športnim aktivnostim, prav tako kulturnim in drugim prireditvam. Novogradnja bo prostorsko približno trikrat večja od obstoječe telovadnice. Samo oblikovanje objekta sledi danostim v obstoječem prostoru in ambientalni usklajenosti z novimi šolskimi objekti.

Prostor s plezalno steno ter izzidek z galerijo v nadstropju se oblikujeta s poševnimi stenami, pred glavnim vhodom pa se locira oblikovno močan element nadstreška.

Glede na število učencev v šoli se potrebujejo tri vadbene enote, zato bo možno s pomočjo dvižnih pregradnih zaves dvorano pregraditi v tri vadbene prostore. Projekt zajema izgradnjo novih garderob, vključno s sanitarijami, športnima kabinetoma, shramboa za rekvizite in dodatnimi sanitarijami za obiskovalce.

Natančen terminski plan izgradnje bo izvajalec podal v začetku meseca septembra.

Smo na začetku novega projekta, ki je eden največjih v občini Vojnik. Naredili bomo vse, da bomo uspešno zaključili projekt do konca naslednjega leta.

Vesna Poteko, mag.

Oglejte si tudi