Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
24°C
5°C
Oceni objavo

Bodimo pripravljeni

Zakorakali smo v jesenski čas, zato je prav, da se pravočasno pripravimo na zimo, ko se na javnih poteh izvaja zimska služba. Že vrsto let izvajalci zimske službe opozarjajo, da je na nekaterih odsekih oteženo pluženje oziroma posipanje cest. Velik problem predstavljajo drevesa ob cestah in postavljeni pastirji, ki ovirajo izvajalce del in jim posledično povzročajo škodo na delovnih strojih. Ob večjih snežnih padavinah in žledu so ceste marsikje skoraj neprevozne.

Zaradi tega naprošamo vse lastnike zemljišč ob javnih poteh, da - kolikor je mogoče - sami obrežejo veje in odstranijo pastirje, ki segajo v cestno telo.

 

Predlagamo, da skupaj s predstavniki KS Frankolovo na posameznih območjih uskladimo izvajanje najnujnejših del na cestnih trasah, ki bodo zagotavljale nemoteno izvajanje zimske službe. V primeru, da ne boste pristopili k ureditvi omenjenih del, bodo dela izvedli delavci režijskega obrata na Občini Vojnik.

 

Vse krajane prosimo, da ob sneženju ne puščajo svojih avtomobilov ob javnih poteh, ker s tem povzročajo težave pri izvajanju zimske službe.

 

Pričakujemo vaše sodelovanje in razumevanje.

 

Dušan Horvat

predsednik Sveta KS

 

Foto: J. Vovk

 

 

 

Oglejte si tudi