Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Tretja seja občinskega sveta občine Vojnik

Seja je potekala v sejni sobi občine Vojnik v sredo, 26. novembra 2014, ob 18. uri. Glavna točka so bile finance v prihodnjem letu.
Občinski svet je obravnaval osnutek proračuna za leto 2015 in ga po daljši razpravi sprejel v predlagani vsebini s poudarkom, da se mora do naslednje seje, ki bo 18. decembra, uravnotežiti. V tem času bo tudi objavljen na uradni spletni strani občine Vojnik (www.vojnik.si) pod zavihkom Proračun za javno obravnavo.

Svetniki so sprejeli tudi sklep o pooblaščanju župana občine Vojnik Branka Petreta in od njega imenovane strokovne komisije, da potrjujejo investicijske dokumente za investicije, ki so uvrščene v Načrt razvojnih programov oziroma v Proračun občine Vojnik. Strokovna komisija, ki ocenjuje investicijski dokument, oceni, ali je investicija primerno prikazana in izvedljiva, kot je prikazano v investicijskem dokumentu, ter ali so podatki in informacije zadostni, da se lahko pričakujejo predvideni učinki. Investicije v vrednosti nad 200.000,00 € se že v idejni zasnovi predstavijo občinskemu svetu in svetu krajevni skupnosti, kjer se bo posamična investicija izvajala.

Predsedniki odborov in komisij so obvestili svetnike o usklajevanju proračuna na sejah, župan pa o delu občinske uprave.

 

Mojca Skale 

Foto: Jure Vovk

 

Oglejte si tudi