Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Štajerski rogisti z zlatim odličjem na mednarodnem tekmovanju v Salzburgu

KUD Štajerski rogisti smo si za enega največjih ciljev v letu 2015 zadali udeležbo na mednarodnem tekmovanju rogistov. Zavedali smo se, da je pred nami težka naloga, saj člani pripadajo vsem generacijam, veliko pa je tudi podmladka. Naša starostna sestava je zelo pestra, saj lahko prisluhnete zvokom rogov od 13-letnika do izkušenega 86-letnega častnega predsednika.

Mednarodno tekmovanje je bilo seveda velik izziv za vse, še posebej za pet najmlajših članov, ki se morda niti niso zavedali, kaj pomeni igrati na tekmovanju tako visokega ranga. Tovrstnih tekmovanj se namreč udeležujejo vrhunske skupine rogistov, ki imajo v svojih vrstah veliko profesionalnih glasbenikov in filharmonikov.

Letošnje tekmovanje je potekalo 30. in 31. maja v Avstriji, in sicer v kraju Werfenweng pri Salzburgu. Sodelovalo je 89 skupin rogistov, od tega je 30 skupin igralo skladbe v Es-izvedbi, preostalih 59 pa v B-izvedbi. Štajerski rogisti smo odigrali tri skladbe v Es-izvedbi. Petčlanska strokovna komisija nam je dodelila odlične ocene, ki so nas popeljale v sam evropski vrh med rogisti. Uvrstili smo se na 6. mesto in prejeli zlato odličje. To je bila tudi naša najboljša uvrstitev do sedaj. Ponosni smo, da smo uspešno nastopili v hudi konkurenci izvrstnih glasbenikov. Za ta uspeh smo prav vsi člani društva morali vložiti veliko truda in časa. Veliko je bilo usklajevanj, organizacije in ogromno stranskih dejavnikov, ki prav tako vplivajo na končni rezultat. Zavedamo se, da nam brez sodelovanja vseh bližnjih in seveda tudi staršev najmlajših ne bi uspelo. Hvala vsem, ki verjamete v nas in nas podpirate.

Naš uspeh prispeva tudi k promociji Slovenije, občine Vojnik in krajevne skupnosti Nova Cerkev, od koder izhajamo. Trudili smo se, da smo pustili najlepši pečat. Ves čas smo imeli v zavesti, da na srečanju evropskih narodov predstavljamo svojo domovino.

Pa še nekaj: izkušnje, resnost in umirjenost starejših ter zagnanost in mladostna razigranost mlajših so odlična kombinacija. V tej smeri bomo delovali tudi vnaprej, z zavedanjem, da je potrebno veliko energije, predvsem pa ljubezni do glasbe, ki pa je tako ali tako naša skupna iztočnica.

 

KUD Štajerski rogisti

Oglejte si tudi