Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Volilni občni zbor KUD France Prešeren Vojnik

KUD France Prešeren Vojnik, je svoj redni volilni občni zbor izvedlo v planinskem domu, pri Sv. Tomažu v Vojniku. Vse navzoče je najprej pozdravila Alenka Vodončnik, predsednica KUD France Prešeren Vojnik.
Po potrditvi delovnega predsedstva so svoja poročila o delovanju podali predsedniki in predsednice posameznih sekcij, ki so v preteklem letu ogromno nastopali. Premiero je doživela predstava dramske sekcije - Zmeda v kopalnici, vokalna skupina in spiritu pa se je iz Češke vrnila z odličjem.

V nadaljevanju je finančno poročilo podala ga. Hermina Čretnik, ki skrbno vodi finance društva že vrsto let. Člani KUD France Prešeren Vojnik so vodenje društva za nadaljnja štiri leta zaupali dosedanji predsednici Alenki Vodončnik; nadzorni odbor društva bodo vodili Benedikt Podergajs, Marjan Žlaus in Uroš Krivec, podpredsednica društva pa je po novem Petra Pehar Žgajner. Po zaključku volilnega dela občnega zbora, so sekcije podale plane za leto 2011. V letu 2011 tako lahko pričakujemo kar nekaj novosti, med drugimi bodo zaživeli Mladinski zbor KUD France Prešeren Vojnik, Ženska vokalna skupina, Lutkovna sekcija, Tamburaška skupina, KUD-u pa so se pridružili Arclinski fantje, ki so do zdaj veliko nastopali, niso pa delovali pod okriljem društev.

Za KUD France Prešeren Vojnik: Petra Pehar Žgajner, podpredsednica

Foto: Petra Pehar Žgajner

Oglejte si tudi