Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Vokalni sekstet Lindek ob dnevu žena

Sekstet, ki je dobil ime po gradu Lindek, je bil ustanovljen na pobudo Francija Črepinška in Toneta Nonerja. Tudi sicer pri skupini pojejo sami prekaljeni pevci, ki prepevajo še v drugih zasedbah v bližnji okolici.
Poleg že omenjenih Francija Črepinška (drugi bas) in Toneta Nonerja (prvi bas) so člani seksteta še Jože Selčan (drugi tenor), Karli Rečnik in Stane Tihle (prvi tenor) ter Franci Žerdoner (drugi bas). Slednji je njihov umetniški vodja in priznani slovenski glasbenik, ki s svojim žametnim glasom in spremljavo na harmoniki popestri nastope seksteta. Njihov repertoar obsega več kot petdeset pesmi, predvsem ljudskih, narodnih in narodno-zabavnih, kar nekaj jih je priredil Franci Žerdoner. Posežejo pa tudi po tujih skladbah, predvsem so jim ljube dalmatinske pesmi. 

 

Vokalni sekstet Lindek, ki deluje od leta 2010 pod okriljem Prosvetnega društva Anton Bezenšek Frankolovo, prireja koncert ob dnevu žena, ki bo v nedeljo, 12. marca, po drugi sveti maši (ob 10. 45) v župnijski cerkvi sv. Jožefa na Frankolovem. Sveta maša je ob 10. uri.

 

Veseli bodo vaše družbe.

 
Alja Tihle Hren
Foto: Dani Landekar

Oglejte si tudi