Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Taščice smo nastopile na Jožefovem hribu v Celju

Dan odprtih vrat doma ostarelih na Jožefovem hribu v Celju
Vodstvo tega čudovitega doma nas je povabilo na dan odprtih vrat, ki so ga organizirali 20. maja 2015 na Jožefovem hribu v Celju. To je vsakoletna prireditev, na kateri se srečajo uporabniki, svojci in povabljeni godbeniki ali pevci.

Zbrali smo se zgodaj popoldne na igrišču, kjer smo se udeležile tekmovanja v košnji trave in spravljanju sena v kopice. Potem smo se preselili v atrij doma, kjer so v kulturnem programu nastopili godba na pihala s Svetine, Fantje s hriba, pevski zbor stanovalcev doma, zbor zaposlenih v domu in seveda tudi me – Taščice. Odvijal se je tudi prikaz mlačve žita in potem vejanja s starimi pripravami in na star način. Po okusni kisli juhi, ki so jo pripravili za vse prisotne, smo se preselili v avlo doma na ogled likovne razstave Janeza in Toneta Repnika. Tudi v avli smo zapeli in se veselo družili. Popoldne je hitro minilo, počasi smo se poslovili tudi povabljenci.

Upam, da smo prijetno popestrili dan bivanja stanovalcem in vsem povabljenim. Zahvaljujemo se vodstvu, predvsem pa gospodu Planinšku, direktorju doma na Jožefovem hribu, za povabilo. Z veseljem se bomo še kdaj odzvale.

 

Majda Brežnik

Foto: Franc Lebič

 

Oglejte si tudi