Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Srečanje slikarjev 2013

Jesenska sobota, 12. oktober 2013, je bila kljub megli in dežju polna veselja, dobre energije in dogajanja v našem društvu. Prvič po več kot 30 letih smo ponovno obudili in združili umetniške vezi mlajših in starejših slikarjev, ki jih življenje, delo ali zgodovina vežejo na naš kraj Vojnik.

Po tradicionalnem slovenskem zajtrku so si slikarji ogledali na fotografijah različna krajevna obeležja. Kljub dežju so eni odšli na teren, drugi pa v prostore Osnovne šole Vojnik. Tam so si skicirali izbrane motive za svoja dela, ki jih bodo v oktobru končali. Uokvirjene slike bomo v novembru in decembru razstavljali v gostišču Pri Luki v Vojniku. Po razstavi bomo na posebnem kulturnem dogodku vsa dela, ki jih avtorji podarjajo v dobrodelni namen, prodali. Izkupiček prodaje bomo dobrodelno namenili Šolskemu skladu OŠ Vojnik in s tem pomagali socialno ogroženim otrokom.       

 

Ne le vzgoja rastlin in urejanje okolja, tudi kultura, umetnost in skrb za soljudi so tiste vrednote, ki jih v našem društvu spodbujamo in živimo.

 

Podrobnejše informacije in fotografije iz dogodka so objavljene na Facebook profilu našega društva.

 

Nataša Kovačič

Oglejte si tudi