Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Revija pevskih zborov občin Vojnik in Dobrna

Tradicionalno srečanje odraslih pevskih zborov občin Vojnik in Dobrna, ki se je po nekaj letih uveljavilo kot utečena spomladanska revija, potujoča po različnih krajih od koder prihajajo zbori, je bilo letos v torek, 19. aprila, v Vojniku.
Gostitelj je bil tokrat domači Mopz France Prešeren, poleg njega pa so se predstavili še štirje moški zbori s Frankolovega, iz Nove Cerkve in dva z Dobrne (zbor kulturnega društva in zbor upokojencev). Ženske glasove je zastopala zasedba z Dobrne, edini mešani sestav pa so bili vojniški upokojenci. Vsak sodelujoči je pripravil tri skladbe po lastnem izboru. Večina se je odločila za program, ki ga bo predstavila 6. maja na medobčinski reviji v Celju. Pevci so z zanimanjem prisluhnili drug drugemu in tudi aplavzov ni manjkalo. Prireditev je odlično povezovala Mateja Zakelšek. Iz rok župana Bena Podergajsa so vsi zborovodje prejeli koristno darilo - notno zbirko, zbori pa priznanja za sodelovanje. Za pogostitev je tokrat poskrbela kuhinja OŠ Vojnik ob materialni podpori Občine Vojnik.

Pevci takšno obliko druženja domačih zborov pozdravljajo, marsikdo pa predlaga, da bi prireditev lahko povezali s katerim od pomladanskih praznikov ali dni, ki jih posebej obeležujemo in jo ponudili kot kulturni program.

Naslednje leto bo srečanje na Dobrni, Mopz Vojnik pa vsem zborom, njihovim pevovodjem in drugim nastopajočim za letošnji nastop čestita in se zahvaljuje.

 

E. K. Sorčan

Oglejte si tudi