Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Literarni ustvarjalci, združimo se

Gotovo je v širšem občinskem prostoru veliko tistih, ki radi literarno ustvarjajo, bodisi pesnijo ali sestavljajo zgodbe, haikuje ali pišejo celo romane. Lahko bi se povezali in se družili ter predstavljali svoje prispevke drugim, jih objavljali skupaj ali nastopali pred domačim občinstvom. V razmislek, morda bi lahko tudi vojniški literati imeli svojo sekcijo pri KUD France Prešeren Vojnik.
Sem članica Celjskega literarnega društva, ki združuje ljubitelje pisanja proze in poezije. Deluje 14. leto v okviru Javnega sklada kulturnih društev Celje, kjer gostuje s svojimi več kot 30 prireditvami na leto. Člani smo osredotočeni na predstavitve svojih del na kulturnih večerih, pogovore z znanimi slovenskimi pisci o njihovih delih in ustvarjalne delavnice o pisanju, lektorstvu in podobnem. Društvo ima že nekaj utečenih letnih prireditev, kot je Večer poezije, vina in jazza v mestnem parku ter gostovanja v več mestnih četrtih, vsakič ob novem letu. Vrhunec njihove dejavnosti je izid literarne revije Vsesledje, ki izhaja enkrat letno in v kateri objavljamo svoja najnovejša dela, pa tudi dela drugih znanih piscev, ki jih povabimo k sodelovanju.


V društvu delujeta dve sekciji, gledališka in založniška. Gledališka sekcija si prizadeva »ugledališčiti« poezijo svojih članov, založniška pa deluje v smeri izdajanja elektronskih knjig. Vse dogodke društvo oglašuje na spletni strani Celjskega literarnega društva in Facebooku. Letos že drugič sodelujemo na bazarju malih založnikov na Slovenskem knjižnem sejmu s svojo stojnico. Kulturni ustvarjalci Celjskega literarnega društva sodelujemo tudi z drugimi organizacijami na področju literarnega ustvarjanja in si želimo medse povabiti še vse ostale literate iz širšega območja Celja. Prijazno vabljeni. 

Kontakt: gorensek.mira@gmail.com

Mira Gorenšek, članica CLD
Foto: Mira Gorenšek

Povezave

www.cld.si

Oglejte si tudi