Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Občni zbor KUD France Prešeren Vojnik

V petek, 21. februarja 2014, je bil v prostorih Kulturnega doma Vojnik redni občni zbor KUD France Prešeren Vojnik, ki šteje 10 sekcij, ki uspešno predstavljajo občino Vojnik. Predsedniki sekcij so podali poročila za preteklo leto in predstavili program dela za leto 2014, ki so bili soglasno potrjeni.
Poleg že tradicionalnih prireditev sekcij (Moški pevski zbor, Vokalna skupina in spiritu, Arclinski fantje), pripravljamo v letu 2014 tudi nove dogodke. Dramska skupina že vadi za postavitev nove igre »Niti tat ne more pošteno krast« v režiji Igorja Žužka. Premiero si bo mogoče ogledati 5. aprila 2014. Sekcija bo spomladi organizirala tudi dvodnevni seminar, ki ga bo vodil igralec in režiser Igor Žužek.

 

Ker pa želimo člani sekcij tudi medsebojno sodelovati, bo na pobudo Stanka Mikole, predsednika sekcije Harmonikarski orkester organiziran skupen koncert z nazivom »Predstavimo se«, in sicer v petek, 30. maja 2013.

 

 

Ženski zbor Kolorina pripravlja že 2. tradicionalni gregorjev koncert »Ne čakaj pomladi«, ki bo v Kulturnem domu Vojnik 12. marca 2014 z gostujočo Vokalno skupino in spiritu, ki sta lani prejeli odličji za izveden vokalni nastop. Tudi najmlajša sekcija instrumentalna skupina »Mali orkester«, v letu 2014 načrtuje samostojne koncerte in razna sodelovanja na drugih prireditvah. Sekcija BMK pa načrtuje izvedbo snemanja in predstavitve novega videospota ter postavitev gledališko dramske predstave za otroke.

 

V okviru društva deluje tudi Tehnična sekcija, ki šteje 3 člane in sodelujejo na vseh prireditvah v Kulturnem domu, ki jih je letno preko 60.

 

Predstavljene so bile tudi spremembe, ki jih narekuje nov veljaven sporazum s SAZAS in prijava glasbenih prireditev. Predsedniku društva Tomu Gorenšku in podpredsednici društva Petri Žgajner Pehar se je na predlog in soglasno izvolitev članov pridružila tudi nova podpredsednica Alenka Vodončnik. Župan Beno Podergajs se je v imenu občine zahvalil društvu za trud, sodelovanje, pripravljenost ter čestital predsedniku društva za dobro organizacijo dela. Čestitk so bile deležne tudi vse sekcije za njihove nastope in dosežke ter vsi, ki so sodelovali pri projektu Očistimo Slovenijo. Zahvalo za delo in sodelovanje so izrazili tudi g. Kuzman v imenu KS Vojnik in imenu predsednice KS Vojnik, Lidije Eler Jazbinšek. Občni zbor smo tako v prijetnem vzdušju zaključili po programu.

 

Tudi v letu 2014 se bomo trudili in organizirali prireditve, ki bodo v vaše in naše zadovoljstvo. Veselimo se vaše podpore, predvsem pa obiska naših prireditev.

 


Alenka Vodončnik

 

Oglejte si tudi