Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Nastal je videospot družine Gregorc in ansambla Mikola

Sodelovanje med pevci družine Gregorc in ansamblom Mikola traja že kar nekaj let, sedaj pa so glasbeno druženje okronali s prvim večjim projektom. Ko so v lanskem letu skupaj posneli dve skladbi, je prišlo do ideje, da bi za vsaj eno napravili spot in ga predstavili širšemu krogu ljubiteljev narodnozabavne glasbe.
Odločili so se za skladbo Pod Uršt avtorja Metoda Jakopa, ki jo je posvetil svojemu prijatelju in bratrancu Tonetu Gregorcu, govori pa o Bezenškovem Bukovju, vasici nad Frankolovim, od koder izhaja družina Gregorc. V spotu so hoteli gledalcem približati lepo, na Frankolovem že ponarodelo pesem, ob spremljavi narodnozabavnega ansambla, vpeto v okolje, kjer je nastala.

Dobremu vzdušju je doprineslo sončno vreme, ki je ves dan snemanja spremljalo glasbenike in snemalno ekipo ter omogočilo res lepe posnetke Vojnika, Bezenškovega Bukovja, Frankolovega ter Lipe. Svoje pa je dodala tudi prijaznost gospe Hilde Goršek, ki je dovolila posneti nekaj lepih insertov domačije, seveda pa so se na mizi znašle tudi dobrote iz njene kuhinje.

Videospot bo kmalu na ogled na TV Veseljak, obe posneti skladbi pa so že pomladi predstavili na TV Celje in lokalnih radijskih postajah.

Seveda pa kljub skoku v narodnozabavne vode družina Gregorc ostaja zvesta ljudski pesmi in se aktivno udeležuje srečanj pevskih družin po Sloveniji - konec meseca avgusta so nastopili na tradicionalnem srečanju v Andražu nad Polzelo, kjer so z devetnajstimi nastopi družina, ki se je tega srečanja do sedaj udeležila največkrat.

 

Elči Gregorc

Oglejte si tudi